Hardenberg

Open huis ZorgAccent Dagbesteding De Plataan

Door de redactie

ZorgAccent Dagbesteding de Plataan is onlangs vanuit Vriezenveen verhuisd naar het Kultuurhuus De Klaampe in Westerhaar. Donderdag 30 maart organiseren de medewerkers een Open Huis. Mensen die een kijkje willen nemen in de nieuwe locatie zijn donderdagmiddag 30 maart van 15.00-18.00 uur van harte welkom tijdens het Open Huis. Myrna Wolterink, medewerker Dagbesteding

De Plataan: "Tijdens het Open Huis kunnen de bezoekers met eigen ogen zien wat dagbesteding inhoudt en welke activiteiten er zoal mogelijk zijn. Ook het Team ZorgAccent Wijkverpleging van Westerhaar zal deze dag aansluiten om belangstellenden te informeren over zorg thuis. Uiteraard staan een hapje en drankje klaar voor de bezoekers!".

Voor wie is Dagbesteding bedoeld?

Dagbesteding is bedoeld voor ouderen met eenzaamheids- en /of lichamelijke problematiek, dementie maar ook ter ontlasting van de mantelzorgers. In De Plataan kunnen ouderen in een groep van 8-10 personen, onder begeleiding van professionele medewerkers samen met vrijwilligers, een prettige en zinvolle dag doorbrengen. Joke: "We werken daarbij aan het instandhouden van de eigen (gezondheids)situatie zowel op geestelijk als lichamelijk gebied. De sfeer in deze groep is hecht, met aandacht voor elkaar. We vinden het van groot belang dat de cliënt zich vooral prettig en thuis voelt bij ons. Daarom bieden we activiteiten aan waarbij we uitgaan van de wensen en mogelijkheden van ouderen". Om deel te nemen aan De Dagbesteding heeft de cliënt een beschikking nodig van de Wet maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Hiervoor kan men terecht bij het WMO-loket van de gemeente of bij een wijkverpleegkundige van ZorgAccent.

Openingstijden, meer informatie en Open Huis

Vooralsnog is ZorgAccent Dagbesteding De Plataan geopend van maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. Bij voldoende belangstelling zal hier de vrijdag aan toegevoegd worden. Belangstellenden kunnen voor meer informatie bellen naar 0900-0678 of mailen naar dagbesteding.deplataan@zorgaccent.nl Of Kijk op www.zorgaccent.nl of Facebook: https://www.facebook.com/ZADagbesteding.