Hardenberg

Open Huis Zeven Linden liep storm

Door de redactie

Op donderdag 7 februari van 18.30 tot 21.00 uur hield school De Zeven Linden in Dedemsvaart Open Huis. Het onderwijs op de Zeven Linden in Dedemsvaart is anders: innovatief. Bij binnenkomst bleek het met de sfeer in ieder geval goed te zitten! Ballonnen en een gezellige koffiehoek nodigden uit om de school te bekijken.

De school heeft een regiofunctie voor leerlingen die een basis, kader, mavo/tl, havo of Atheneum-diploma gaan halen. Tijdens het Open Huis van afgelopen week bleek dat iedere leerling duidelijk met een glimlach het beste uit zichzelf mag halen. De enorme –vrijwillige- inzet van leerlingen was opvallend. Leerlingen vertelden heel open aan bezoekers over het onderwijs 'Persoonlijk Leren' en het gebruik van de Chromebooks bij hun leerproces. Onderwijs in een prettige, veilige sociale omgeving waar je maximale aandacht van de docenten krijgt: het zal geen verbazing wekken dat leerlingen hierdoor uitzonderlijke prestaties kunnen leveren.

Persoonlijk leren

De Zeven Linden staat open voor nieuwe onderwijsontwikkelingen. Een aantal jaren geleden is de keuze gemaakt voor gepersonaliseerd onderwijs waarbinnen leerlingen een eigen leerroute bepalen. De school stelde destijds een terechte vraag: ''Als iedereen uniek is, waarom krijgt iedereen dan wel hetzelfde onderwijs? Voor gelijke kansen heb je ongelijk onderwijs nodig!''

Persoonlijke coach

Een ander kenmerk is dat het leren van elke leerling doorlopend begeleid wordt door een Persoonlijke Coach. Zij hebben wekelijks een coachgesprek om te kijken hoe het gaat: leerdoelen en persoonlijke doelen worden dan besproken en waar nodig bijgestuurd.

Een goede plek

De Zeven Linden blijkt een bruisende school die bij veel leerlingen past. Ondanks de leerlingen krimp, groeit deze school. Een school die tijdens het Open Huis liet zien wat ze doet en waar de sfeer bij binnenkomst in ieder geval heel welkom aanvoelde.