Kinderpersbureau

Open dag Vechtdal College Hardenberg

Door de redactie

Woensdag 5 februari was er een open dag op het Vechtdal College in Hardenberg. Je kon er van alles doen, van experimenteren tot een dobbelsteen maken.

Door Amber van Eijk

Eerst was er een show waar leerlingen hun werkkleding showen. Ook vertelden sommigen wat over wat ze deden. Daarna gingen we een bloemstukje maken met oase, vilt en verschillende bloemen. Ook kon je daar dieren vasthouden zoals konijnen, cavia's en hamsters.

Ook hebben we een kartonnen bord versierd. Vervolgens zijn we via de techniekhal naar de keuken gegaan. Daar kon je een broodje met salade en kip maken. De kip mocht je zelf omdraaien in de pan. Je kon het lekker in het restaurant opeten. Toen gingen we naar het kunstlokaal. Hier kon je op kleine schildersdoeken een stilleven maken. Alle kleine schilderijtjes vormen samen een groot stilleven. Ook zijn we nog in het scheikundelokaal geweest. Daar kon je een proefje doen met verschillende stofjes en ph strookjes. Je moest kijken wat er gebeurde met de kleur. Op het doosje kon je zien wat de zuurgraad was. Het was een leuke middag.