Hardenberg

Open dag PrO Hardenberg, leren door te doen

Door de redactie

Donderdag 17 januari hield PrO Hardenberg voor Christelijk praktijkonderwijs een drukbezochte open dag. Pro Hardenberg is een kleinere Chistelijke school voor voortgezet onderwijs en gelegen aan de Verlengde Korte Steeg 18 in Hardenberg.

Praktijkonderwijs is mede bedoeld om te leren door te doen voor leerlingen van 12 t/m 18 jaar die moeite hebben met leren op een traditionele manier. In het praktijkonderwijs leren leerlingen niet alleen uit boeken en online, maar vooral door te doen. Door middel van individuele benadering worden vooral praktische talenten van de leerlingen gestimuleerd. In samenwerking met lokale bedrijven worden leerlingen opgeleid voor diverse functies in de arbeidsmarkt.

Tijdens de open dag kon men kennis maken met de sfeer en het onderwijs op school. Bijzonder was dat op het schoolplein een presentatie werd gegeven door het zaagteam van Larcom groentechniek. Het praktijkonderwijs is voor veel mensen onbekend en deze drukbezochte open dag was dan ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met het praktijkonderwijs in de regio Hardenberg.