Hardenberg

Open dag mbo Zone.college Hardenberg

Door de redactie

Kennismaken met Groene beroepen, unieke opleidingen en sfeer proeven. Dat zijn de ingrediënten van de open dag van Zone.college Hardenberg op woensdag 22 januari. Iedereen kan op deze dag van 16.00 tot 20.00 uur kennismaken met alle mogelijkheden die het groene mbo-onderwijs aan de Parkweg 1a2 in Hardenberg biedt. Op de open dag presenteren de groene mbo-opleidingen zich en geven docenten en studenten uitleg over onder meer het onderwijs, de (internationale) projecten en de begeleiding tijdens de opleiding.

Bij Zone.college staat praktijk-rijk leren centraal. Studenten werken vanaf het begin van de opleiding aan beroepsopdrachten. Deze opdrachten worden uitgevoerd in én voor de beroepspraktijk. Tijdens de lessen op school en het meewerken op een stageplek doen studenten kennis en ervaring op en ontwikkelen ze hun vaardigheden. Veel studenten lopen stage bij bedrijven in de regio, maar er bestaan ook veel mogelijkheden om in het buitenland ervaring op te doen. Uiteindelijk gaat het erom dat studenten goed worden in hun vak en zich persoonlijk ontwikkelen.

Unieke opleidingen

Op de locatie in Hardenberg worden een aantal unieke opleidingen aangeboden, zoals Varkenshouderij en de gecombineerde opleiding Dierverzorging en Veehouderij. Beide opleidingen bieden goede kansen op werk en worden grotendeels in de praktijk aangeboden. Daarnaast kunnen studenten de opleidingen Groen, grond & infra, Dierenartsassistent paraveterinair en Tuin & landschap volgen. Alle groene opleidingen dragen bij aan een leefbare en duurzame wereld.