Hardenberg

Open dag in nieuwe varkensstal

Door de redactie

De familie Scholten nodigt boeren en burgers uit voor de open dag in hun nieuwe duurzame en diervriendelijke vleesvarkensstal aan de Derde Schansweg 8 in Balkbrug. De open dag vindt plaats op vrijdag 7 juni van 14.00 tot 18.00 uur.

De familie Scholten bouwde in Balkbrug een gloednieuwe toekomstgerichte stal voor haar vleesvarkens vol innovatieve snufjes. De varkens groeien er op volgens het Beter Leven principe van de Dierenbescherming. Verder gebruikt de nieuwe stal uitsluitend duurzame energie en is de stal uitgerust met een luchtwasser die 85% van de ammoniak, geur en stof uit de stallucht filtert, waardoor de buurt minder overlast ervaart.

De varkensstal wordt vrijdag geopend met een feestelijke open dag voor boeren en burgers. Een unieke kans om de stal, die aan een bestaande stal werd aangebouwd, van binnen te bekijken en om met eigen ogen te zien hoe varkens leven in de Nederlandse varkenshouderij. Er zijn veel toeleveranciers en ook de familie Scholten zelf is er om bezoekers te vertellen over de Nederlandse varkenshouderij.