Hardenberg

Open dag boerderij Roke's Erf voor boeren, burgers en buitenlui

Door de redactie

Op zaterdag 1 juni is er een open dag op het melkveebedrijf/activiteitenboerderij Roke's Erf te Arriën in de gemeente Ommen. Het bedrijf is lange tijd aan het bouwen en verbouwen geweest. Nu alles uiteindelijk klaar is organiseert de familie Roke een Open Dag. De gratis toegankelijke open dag is van 10.00 tot 17.00 uur.

Over de oude rundveestal van 1980 is in 2016 een compleet nieuwe stal gebouwd. In 2018 is er gebouwd en verbouwd om de oude melkstal te vervangen. Tot slot is in 2019 een nieuwe activiteit aan het bedrijf toegevoegd en wel "Op pad met Stip de Koe." Een activiteit die tevens kinderwagen en rolstoelvriendelijk is gemaakt.

Belangstellenden, boeren, burgers en buitenlui zijn op 1 juni van harte welkom om alle verbouwingen en veranderingen te bekijken. Tijdens de open dag zijn veel bedrijven aanwezig die de verbouwingen/veranderingen tot stand hebben gebracht.

Daarnaast zijn er extra activiteiten voor jong en oud om deze dag extra feestelijke te maken! Zo is er een paardenkar die bezoekers meeneemt door het boerenbos van Roke's Erf, een mobiele houtzagerij, zijn er proeverijen van Roke's Erf rundvlees en melkproducten, is er een mega-groot-tractor- springkussen, zijn er kalfjes om te aaien, een dierenarts die knuffels onderzoekt en beter maakt (Kids kunnen knuffels meenemen!) en is er een pastel-tekenares die haar kunst gericht op de natuur en dieren tentoonstelt en live een kalfje na schildert. Ook hierbij kunnen kinderen/belangstellenden meedoen. Voor meer informatie, Roke's Erf Dwarsweg 1 7735 KS Arriën/Ommen, http://rokeserf.nl/open-dag-1-juni-2019.