Hardenberg

Open dag bij de Greftenhoeve

Door de redactie

Op zaterdag 13 juli stelt blauwe bessen kwekerij De Greftenhoeve aan de Greftenweg 16 in Vriezenveen de deuren open voor publiek tijdens het landelijke evenement 'de Fruitigste zachtfruitdagen'. Er zijn rondleidingen en activiteiten en bezoekers kunnen een kijkje nemen op het bedrijf.

Het zachtfruitseizoen is losgebarsten en dat willen Gerard en Johanneke van de Greftenhoeve iedereen laten meemaken! Bezoekers zijn welkom van 9.00 tot 17.00 uur. Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur starten leuke en leerzame rondleidingen die met passie worden verzorgd door de blauwe bessenboer. Daarnaast is er een lekkere proeverij van verschillende producten van de blauwe bes en kunnen er lekkere cupcakes en wafels gemaakt worden. Verder staat er een stand met natuurlijke producten van Natuurlijk Twente en komt de plaatselijke imker vertellen over het nuttige werk van bijen. Daarnaast is het terras geopend voor publiek en kunnen de heerlijke blauwe bessenproducten besteld worden én kunnen de blauwe bessen zelf geplukt worden.

"Het geeft zoveel voldoening om mensen te kunnen laten zien hoe wij onze bessen telen en plukken. Zo willen we vertellen welk verhaal er zit achter de blauwe bes", aldus Gerard. "Ons bedrijf bestaat al sinds 1991 en we telen dertien hectare. Ons hart en ziel zit in deze bessenteelt, en dat willen we graag met onze omgeving delen".

Organisatie

"Nederlandse zachtfruittelers laten de consument maar wat graag zien met hoeveel passie en zorg ze hun fruit telen", vertelt projectleider Erik van de Vin van Simply the Bes. "Daarom organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Fruitteelt Organisatie (NFO) op zaterdag 13 juli 'de Fruitigste zachtfruitdagen'". Dit weekend zorgen deelnemende telers voor diverse leuke activiteiten op hun bedrijf, zoals rondleidingen, informatie over de imkerij, proeverijen en op sommige locaties zelfs zelfpluk. Ook zijn er verse en verwerkte producten te koop en zijn bij diverse telers de terrassen geopend. "We willen bezoekers op een toegankelijke manier kennis laten maken met Nederlands zachtfruit en informeren over de vele gezondheidsvoordelen", legt beleidsmedewerker Janneke van de Velde van de NFO uit.

Kijk voor overige deelnemende telers, openingstijden en activiteiten per teler op www.zachtfruitdagen.nl.