Hardenberg

Op stap wandeling in natuurgebied De Doorbraak

Door de redactie

Op vrijdagavond 31 juli houdt Landschap Overijssel een 'Op stap' voorjaarswandeling door natuurgebied De Doorbraak. Onder leiding van een landschapsgids wandelt u ongeveer twee uur door dit mooie, waterrijke gebied.

Loekie van Tweel

De Doorbraak is een veertien kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur. Ga tijdens deze Op Stap tocht mee met een landschapsgids die je op bijzondere plekken langs De Doorbraak, die nog volop in ontwikkeling is, zal leiden. Tijdens deze excursie is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Het betreft een wandeling van ongeveer twee uur. Onderweg zal regelmatig worden gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen. Omdat het op sommige plaatsen kwetsbare natuur betreft is de groepsgrootte beperkt en dien je je van te voren aan te melden. Dit kan via www.landschapoverijssel.nl/opstap2020. Na opgave ontvang je een bevestiging met de exacte startplaats en tijd van deze avondwandeling.

De kosten voor deelname bedragen vijf euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Als u donateur van Landschap Overijssel bent, of van één van de twaalf andere Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. De 'Op stap'-excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Rekening houden met corona

Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, meld je dan vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.