Hardenberg

Op ontdekkingsreis in eigen omgeving

Door de redactie

Bovenbouwleerlingen van basisschool prinses Irene in Gramsbergen gaan op ontdekkingsreis in hun eigen omgeving. Andere basisscholen in Overijssel gingen hen voor.

Marlies van der Vegte van Het Oversticht heeft het lespakket 'Op ontdekkingsreis door Gramsbergen' overhandigd aan mevrouw Middel van groep 5/6. Tijdens acht interactieve lessen komen de bovenbouwleerlingen meer te weten over oude ambachten in Gramsbergen, de Slag bij Ane, leren ze meer over boerderijen uit de streek en over hoe ze oude kaarten kunnen lezen. Daarnaast is ook immaterieel erfgoed onderdeel van het lespakket; leerlingen maken hun eigen stamboom en leren het volkslied van Gramsbergen.

Kinderen zijn nieuwsgierig en altijd op zoek naar spannende dingen en weetjes. De door ons ontwikkelende methode heet daarom 'op ontdekkingsreis', waarbij erfgoed centraal staat. Erfgoed helpt ons namelijk bij het begrijpen van onze geschiedenis, onze identiteit en de huidige situatie. Wilt u mee op ontdekkingsreis? Neem dan een kijkje op www.erfgoededucatieopmaat.nl.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer