Hardenberg

Op = Op Voordeelshop koerst op een doorstart

Door de redactie

De aandeelhouders van Op = Op Voordeelshop hebben bij de rechtbank Noord-Nederland het faillissement aangevraagd voor hun retail keten van ruim 130 eigen winkels en webshop in Nederland.

De verwachting is dat het faillissement dinsdag 26 maart wordt uitgesproken waarna de winkels tot nader order open zullen blijven. De tien franchise-winkels blijven buiten de faillissementsaanvraag. In de afgelopen maanden hebben de aandeelhouders/directie en management met adviseurs de mogelijkheden verkend om de toekomst van Op = Op Voordeelshop in de huidige structuur veilig te stellen. Ook Op = Op Voordeelshop heeft te maken met uitdagende marktomstandigheden die voortdurende aanpassing van de winkelformule en de bedrijfsvoering vragen. Daarvoor zijn duidelijke plannen gemaakt. Nog in maart 2018 overschreed Op = Op Voordeelshop de grens van 150 winkels.

De snelle groei heeft veel liquiditeit en aandacht/energie gevergd van de organisatie.

Gebaseerd op hun geloof in het businessconcept van Op = Op Voordeelshop en gesteund door bankfaciliteiten hebben de aandeelhouders in de afgelopen twee jaar extra financiële middelen ter beschikking gesteld. Dit is onvoldoende gebleken om de onderneming door deze periode te kunnen leiden. Aandeelhouders en adviseurs zien/zagen mogelijkheden om de organisatie in afgeslankte vorm voort te zetten, maar konden dat vooralsnog niet realiseren.

Aanvullende informatie over Op = Op Voordeelshop:

Op = Op Voordeelshop is voordeel-specialist op het gebied van verzorgingsproducten, huishoudproducten en gezondheidsartikelen. Op = Op Voordeelshop biedt A-merken voor de laagste prijs. De eerste winkel opende in 1997 haar deuren in Klazienaveen. In 1999 werden er met franchise gestart. In 2015 stond de teller op 100 winkels. Vanuit Noord-Nederland is er gewerkt naar een landelijk dekkende keten. Het bedrijf werd beloond met de Nationale Prestatie Award en startte in 2016 als eerste discounter in haar segment een webshop, waar het complete winkelassortiment verkrijgbaar is. Met haar voordeelacties onderscheidde het bedrijf zich als eerste in Nederland met een 3-voor korting: 1 is goedkoop en 3 is nog goedkoper. In totaal werken bij Op = Op 1164 mensen (318 FTE).

UPdate

Op = Op Voordeelshop koerst op een doorstart

Op 26 maart 2019 is het faillissement uitgesproken van Op=Op Voordeelshop. Jeroen Reiziger en Ynze Talstra van Trip Advocaten & Notarissen zijn daarbij tot curator benoemd. De curatoren zijn sinds de faillissementsdatum bezig om te onderzoeken of Op=Op een doorstart kan maken. In dat kader hebben de curatoren in de afgelopen week met verschillende geïnteresseerde partijen gesproken en onderhandeld. Dit heeft ertoe geleid dat de curatoren met één van deze partijen tot overeenstemming is gekomen. Het gaat hier om een investeerder die in de komende periode samen met de huidige directie, Jos Venema en Vincent Alkema, gaat onderzoeken op welke manier Op=Op verder kan. In de komende weken zal dan ook steeds meer duidelijk worden hoe de toekomst van Op=Op er precies uit gaat zien. Intussen wordt de exploitatie van de winkels van Op=Op door de curatoren voorlopig voortgezet.