Hardenberg

Op fietse...........met Roelie Brink

Door de redactie

In deze vaste rubriek vragen wij 'bekende' mensen uit het Vechtdalgebied over hun favoriete plek en fietsroute. Deze week: Roelie Brink

Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Roelie Brink, 64 jaar, getrouwd met Geert, (schoon) moeder en trotse oma.

30 Januari 2019 ben ik na 27 jaar gestopt als evenementencoördinator bij

Stad Hardenberg Promotie en sindsdien ben ik naast huishoudelijke bezigheden onder andere actief voor de cliëntenraad van de Saxenburghgroep, de kerk, verzorg ik het secretariaat van De Toren Taptoe en organiseer ik het Speciale Feest voor mensen met een beperking.

Tijdens mijn werk voor SHP hebben wij 2 x Leontien Ladys Ride georganiseerd, een fietstocht door ons prachtige Vechtdal waaraan zo'n 2500-3000 dames uit het hele land meefietsten en waarvan er velen terugkwamen. Als herinnering kun je nog altijd de Leontien Ladies Ride route fietsen.

Ook hebben wij als toenmalig SHP-bestuur 'Happen en Trappen' in onze regio op de landelijke kalender geplaatst. Heerlijk fietsen met op 5 locaties eten en drinken van lunch tot diner onderweg.

Hoe vaak pak je zelf de fiets en waarvoor?

Ik pak zelf de fiets: elke dag bij mooi en slecht weer, absoluut geen mooi weer fietser; boodschappen doen; kleinkinderen van school halen; vergaderingen bezoeken; conditie op peil houden; fietsvakanties onder andere de Bodensee rondgefietst en de fietstocht van Passau naar Wenen; familie- en vriendenbezoekjes en voor fietstochten (knooppunten).

Waar fiets je beslist naar toe en waarom, wat is er zo bijzonder aan deze plek?

In Het Vechtdal zijn prachtige locaties te bezoeken zoals bijvoorbeeld Dalfsen, Ommen en Hardenberg. Mooie stadsfronten, historische panden met gezellige winkels en terrassen. Mooie plaatsen om per fiets te bezoeken.

Het is de bijzondere rivier de Overijsselse Vecht die de plaatsen met elkaar verbindt.

Mijn bijzondere plekje is toch mijn eigen bankje aan de Vecht wat ik heb gekregen bij mijn afscheid van SHP. Vanaf dit bankje heb ik een prachtig zicht op onze mooie stad Hardenberg met zijn rivier de Vecht met de talrijke eenden, zwanen, waterkipjes, karekieten, ijsvogeltjes enzovoort.

De uiterwaarden met grazende koeien, en dit jaar dan niet in verband met corona, maar waarvan ook heel mensen genieten van evenementen die worden georganiseerd op dit evenemententerrein. Ook komt er steeds meer bedrijvigheid op de rivier.

Wat mist het Vechtdal nog?

Het Vechtdal mist wat bankjes en prullenbakken. Vaak wordt het afval gedumpt in de natuur en extra prullenbakken kunnen dit voorkomen.

Ook zijn enkele fietspaden duidelijk aan vervanging/reparatie toe.

Op de fiets heb je alle tijd om je gedachten eens lekker de vrije loop te laten. Waar gaan je gedachten naar toe als ze vrij mogen ronddwalen?

Mijn gedachten op de fiets gaan uit naar de vrijheid die ik nu heb, en waarvan ik samen met Geert, intens kan genieten in en van het mooie Vechtdal en ver daarbuiten.