Hardenberg

Op de fietse met Gerrit Brunink

Door de redactie

Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Gerrit Brunink, geboren en getogen in Heemse, woon nog steeds in mijn geboortehuis. Al ruim 46 jaar getrouwd met Leony. In die 46 jaar is ons gezin uitgebreid met een dochter en een zoon + schoonzoon en schoondochter en drie kleinkinderen. Geniet volop van de vrijheden van het gepensioneerd zijn: van het wandelen met onze hond, het fietsen, het oppassen op de kleinkinderen en het kamperen met onze caravan. Alhoewel deze vrijheden door de Corona dit jaar enorm zijn beperkt. Je behoort ineens tot de risicogroep. Elk jaar van januari tot en met juli ontzettend druk met het Ter Steege Ballonfestival. Helaas moest dit festijn dit jaar afgelast worden. Jammer want het zou de dertigste keer zijn. Daarnaast ben ik vrijwillig chauffeur op de Buurtbus Bruchterveld-Ebbenbroek en één van de organisatoren van de jaarlijkse Lezersreis van Weekblad De Toren.

Hoe vaak pak jezelf de fiets en waarvoor?

Regelmatig pakken we 's middags of 's avonds de fiets voor een rondje Hardenberg, rondje Gramsbergen of een rondje Ommen. Het Vechtdal is een prachtig gebeid om te fietsen. Maar ook richting Lutten, Slagharen en Dedemsvaart, door het Colenbranderbos is prachtig of langs het Engelandse bos, Anevelde en dan met het pontje over naar de Loozense Linie.

Ook een boottocht over de Vecht naar Ommen maakte op mij een geweldige indruk. Men zegt dat dit het mooiste stukje rivier is in Nederland. Kortom het Vechtdal biedt veel. Voor mij is het vakantiegebied dus altijd dichtbij.

Waar fiets je beslist naar toe en waarom, wat is er zo bijzonder aan deze plek?

Het mooiste stukje van het Vechtdal vind ik nog altijd een fietstocht door het Vechtpark en dan door de Rheezer Maten, over de Rheezer Brink naar de stuw in Mariënberg. Dit blijft een prachtig gebied, de veranderende natuur fascineert elk jaargetijde. Over ruim een jaar zijn de werkzaamheden klaar bij de Vecht en ontstaat er een prachtig nieuw natuurgebied.

Wat mist het Vechtdal nog?

Mist het Vechtdal iets? Ik kan het zo niet bedenken. De natuur is hier prachtig en met de vele fietspaden een uitgesproken deel van Nederland om te recreëren. Wel is het fietspad vanaf het Hazenbos naar de Rheezerbrink op sommige plekken erg slecht en smal. Dit fietspad wordt veel gebruikt en verbetering moet nodig gebeuren.

Op de fiets heb je alle tijd om je gedachten eens lekker de vrije loop te laten. Waar gaan je gedachten naar toe als ze vrij mogen ronddwalen?

We wonen in een prachtig, vrij land met een gelukkige en gezonde familie en vrienden. Je kunt zo maar ergens naar toe fietsen zonder beperkingen. Vanuit mijn werk vroeger veel op boerderijen geweest en dan zie ik al fietsend hoe de veranderingen hebben plaats gevonden.