Hardenberg

Op de Fietse ......met Annie Kelder

Door de redactie

In deze vaste rubriek vragen wij 'bekende'mensen uit het Vechtdalgebied over hun favoriete plek en fietsroute. Deze week: Annie Kelder.Volgende week fietsen we mee met: Roelie Brink

Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Annie Kelder en woon sinds november 2019 aan de Bouwhuisweg in Loozen. Op dit moment zijn we druk bezig in en om het huis.

Naast dit doe ik de boerderijwinkel aan de Toeslagweg in Radewijk.

Het aspergeseizoen is net afgelopen waarbij ik dagelijks in de boerderijwinkel sta, na het seizoen van de asperges wordt dat wat minder, maar sta nog minstens drie middagen in de boerderijwinkel om de producten van de waterbuffels te verkopen, naast de boerderijwinkel zijn er nog de bezigheden in het bedrijf waar ik mee help. En naast dit alles heb ik natuurlijk nog het fractiewerk van OpKoers.nu en het raadswerk als raadslid van de gemeente Hardenberg. Zoals je ziet verveel ik me niet.

Hoe vaak pak je zelf de fiets en waarvoor?

Ik ben een mooi weer fietser, als ik de fiets pak is dit om een route te fietsen of een rondje Radewijk, ommetje Loozen te maken, om even te ontspannen. Ik hoop in de toekomst meer te gaan fietsen samen met mijn man. Waarbij we dan nog meer mooie gebiedjes zullen ontdekken.

Waar fiets je beslist naar toe? Met andere woorden: welke plek in het Vechtdal móet iedereen volgens jou gezien hebben? Waarom, wat is er zo bijzonder aan deze plek?

Liefst fiets ik in de natuur om daarvan te genieten, maar ook vaak langs de percelen grond waar onze producten staan die we verbouwen, zoals de wortelen, bieten, uien en noem maar op, kijken of het er goed bijstaat. Al fietsend kom je dan ook in gebieden die heel mooi zijn onder andere de Vilsterborg, daar heb je de oude vechtarmen, een gebied waar ook de waterbuffels lopen, je kunt ze zelfs bewonderen vanuit de Gramsbergerzomp, die vaart daarlangs.

Wat mist het Vechtdal nog?

Hier moet ik wat langer over nadenken, want er is al zoveel, dat zie je wel aan de folder die afgelopen week bij De Toren werd bezorgd, maar als ik toch iets kan aan geven dan is dat misschien wel wat bankjes om even te gaan zitten om van de omgeving waar je doorheen fietst te kunnen genieten.

Op de fiets heb je alle tijd om je gedachten eens lekker de vrije loop te laten. Waar gaan je gedachten naar toe als ze vrij mogen ronddwalen?

Waar gaan mijn gedachten naar toe als ik ze de vrije loop laat, meestal gaat het naar de kleinkinderen, hoe zullen ze opgroeien, zullen ze ook zo van de natuur en hun omgeving kunnen genieten als ik.