Hardenberg

Op de Fietse

Door de redactie

Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Jaap Meerveld en woon in Heemse aan de Hessenweg. Getrouwd met Tiny, wij hebben een zoon en schoondochter en een dochter en schoonzoon en vier kleinkinderen. Ik ben koster/beheerder van de Hessenwegkerk en de Witte-of Lambertuskerk in Heemse sinds 2003. In mijn vrije tijd ben ik actief in het organiseren, Ik organiseer onder andere De Toren Taptoe. Soms zult u mij ook wel eens aantreffen als verkeersregelaar. Ik vind het fijn om voor de samenleving actief te zijn. Helaas gaan er door het coronavirus veel activiteiten niet door.

Hoe vaak pak je de fiets en waarvoor?

Regelmatig pak ik als het mooi weer is de fiets voor een ritje Rheeze/Diffelen. Prachtig mooie fietspaden. Rond Hardenberg, richting Baalder/Gramsbergen kan er ook mooi gefietst worden.

Waar fiets je beslist naar toe en waarom, wat is er zo bijzonder aan deze plek.

Een mooi stuk vind ik de Ommerweg volgen, daarna links onder de N34 door. Daarna rechts en een mooi rustig slingerend fietspad volgen, Diffelen/Rheeze, langs de camping. Dat is in het zomerseizoen wel weer gezellig. En zo zijn er ongemerkt hele mooie plekjes om naar toe te fietsen.

Wat mist het Vechtdal nog?

Ik kan niet zo snel iets bedenken, wel vind ik de fietspaden erg smal om elkaar te passeren.

Op de fiets heb je alle tijd om je gedachten de vrije loop te laten. Waar gaan je gedachten naar toe, als ze vrij mogen ronddwalen?

Je kunt rustig over sommige dingen nadenken en heerlijk genieten van de rust. Zo waardeer je hoe goed en fijn we het wel hebben, je kunt je ontspannen en genieten van de rust en de vrede die we hier hebben.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer