Hardenberg

Op de Fietse

Door de redactie

Wie ben je, wat doe je?

Ik ben Sina Veldsink,68 jaar en woon in Gramsbergen met mijn man Berend Veldsink. Samen hebben we 5 kinderen, 4 dochters, een zoon en 16 kleinkinderen. Al mijn kinderen en kleinkinderen wonen in de gemeente Hardenberg. Sinds kort geniet ik van mijn pensioen. Hiervoor werkte ik 26 jaar voor de gemeente Gramsbergen en Hardenberg. Momenteel werk ik als koster/beheerder van de Boomhofkerk en Vlaswiekkerk in Grambergen. Doordeweeks en op de zaterdag ben ik veelvuldig op het voetbalveld van SV Gramsbergen te vinden. Hier fluit ik regelmatig een wedstrijd en kijk graag naar de voetbalwedstrijden van mijn kleinkinderen.

Hoe vaak pak je zelf de fiets en waarvoor?

Ik pak elke dag de fiets om boodschappen te doen. Zomers fiets ik elke dag naar de kerk om de bloemen te verzorgen. Verder fiets ik graag een ronde in de omgeving. Een rondje Holtheme bij de Vechtarm langs richting het Laar. Hier met het pondje over de Vecht. Aan de overkant genietend van een lekker drankje. Terug via Poffershutte, Den-Velde richting Gramsbergen. Ook gaan we graag op vakantie naar Terschelling. Hier doen we alles op de fiets en genieten we van de natuur.

Waar fiets je beslist naar toe? Met andere woorden: welke plek in het Vechtdal móet iedereen volgens jou gezien hebben? Waarom, wat is er zo bijzonder aan deze plek?

Ik ga graag over het pondje bij de Loozensche linie, via het Engelandse bos. Dit is een prachtige omgeving waar ik graag kom.

Wat mist het Vechtdal nog?

Een blokhut om in te schuilen en wat meer fietspaden langs de Vecht.

- Op de fiets heb je alle tijd om je gedachten eens lekker de vrije loop te laten. Waar gaan je gedachten naar toe als ze vrij mogen ronddwalen?

Dan denk ik aan de mooie dingen die in mij naar boven komen. Ook geniet ik van al het moois om mij heen. De mooie natuur met de vogels en alles wat daarbij hoort. Om daar dankbaar voor te zijn.