Kinderpersbureau

Op bezoek bij de Rabobank

Door de redactie

Wij zijn bij de Rabobank in Hardenberg geweest en hebben een interview gehouden met Klaas Feenstra, de directeur.

unknown

Door Sherida Potkamp en Lisanne de Vries

Hij vertelde ons dat de bank ooit begonnen is als een verzameling van kleine boerenleenbanken. In 1972 werd het de Rabobank: Raiffeissen en Boerenleenbank. Zelf is hij directeur geworden door goed te studeren aan de Universiteit. En daarna nog 20 jaar te werken bij een andere bank.

Bij de Rabobank in Hardenberg werken 80 mensen, daarom is het gebouw hier ook zo groot. Als de medewerkers vrolijk zijn dan zijn de klanten meestal ook blij. Hij vindt het belangrijk dat hij alle medewerkers kent. En als u denkt dat ze een grote kluis hebben? Nee, dat was vroeger. De geldautomaten hebben ervoor gezorgd dat mensen niet meer binnen hoeven te komen om geld op te nemen.

Voor de Rabobank zijn leden erg belangrijk, want zij zijn een cooperatie en dat betekent dat je samenwerkt met je leden. Ze hebben geen kinderledenraad. Maar wat er niet is dat kan nog komen. Wel proberen ze zoveel mogelijk samen te werken met kinderen tussen de 12 en 16 jaar om te weten wat ze nodig hebben.

Jarenlang is de Rabobank fietstocht georganiseerd maar dat is er nu niet meer. Misschien komt dit ooit nog wel weer terug. Nu zijn er andere activiteiten voor leden en klanten, zoals de Rabo Indoorspeeltuin in de kerstvakantie.

Er is iets wat meneer Feenstra verandert zou willen zien: dat mensen gewoon naar binnen durven te stappen (zonder drempels) en dat kinderen meer contact met de Rabobank hebben. Goed idee!