Hardenberg

Ook grasbaanraces afgelast

Door de redactie

De Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug gaan dit jaar niet door. Vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus is het in de ogen van de organisatie niet verantwoord om het evenement te laten doorgaan. Dat maakte de organiserende Motor- en Automobielclub van Dedem dinsdag 17 maart bekend.

Henk Mannes

De MAC van Dedem was, net als vele andere organisaties op dit moment, al volop in de voorbereiding op het organiseren van een evenement. De grasbaanraces stonden traditiegetrouw gepland op tweede paasdag (13 april). De grasbaanrace in Balkbrug wordt al sinds 1952 georganiseerd en is in al die jaren slechts één jaar niet verreden. Helaas zal dat vanwege het coronavirus dit jaar opnieuw het geval zijn.

Het bestuur van MAC van Dedem laat weten: "Het is in onze ogen voor het publiek, rijders, teams en onze trouwe vrijwilligers niet verantwoord om het evenement door te laten gaan. Het laatste wat wij willen als organisatie is dat er iemand besmet wordt tijdens ons evenement. Het is natuurlijk erg balen dat het evenement niet doorgaat, mede omdat wij al volop bezig waren met de voorbereidingen. Maar er zijn momenteel veel belangrijke zaken op de wereld. Wij gaan er alles aan doen om in 2021 weer een mooi evenement te organiseren op het grasbaanterrein aan de Molenweg in Balkbrug".