Hardenberg

Ook geen RMV Limited Edition

Door de redactie

De Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) Limited Edition, die op 26, 27 en 28 oktober in Hardenberg zouden plaatsvinden, gaan niet door. Onlangs lanceerde beursorganisator Easyfairs deze kleinschalige variant als alternatief op de oorspronkelijke RMV, maar door de recente ontwikkelingen rond het coronavirus is het sentiment onder de exposanten flink veranderd. Hierdoor is het onmogelijk geworden om een kwalitatief event neer te zetten en daarom is besloten om deze Limited Editions niet door te laten gaan.

"Waar we vorige week nog hoopvol gestemd waren om toch een live evenement te organiseren voor de agrarische sector, is dat binnen een mum van tijd gekanteld door de recente corona-ontwikkelingen en het veranderende sentiment onder onze exposanten en bezoekers. Wij waren ervan overtuigd dat RMV Limited Edition op een veilige en verantwoorde wijze door kon gaan, maar het draagvlak onder de exposanten nam snel af. Dat is ontzettend jammer, maar we hebben ook begrip voor onze exposanten. Het zijn immers ongekende en moeilijke tijden voor iedereen", verklaart Lucas van't Hof namens Easyfairs.

In eerste instantie zou RMV Hardenberg eind oktober plaatsvinden. Toen bleek dat het overgrote deel van de exposanten de behoefte had om het event te verplaatsen naar 2021, heeft Easyfairs gehoor gegeven aan deze wens. Om toch de agrarische sector in deze uitdagende tijden live bij elkaar te brengen, lanceerde de beursorganisator een kleinschalige variant: RMV Limited Edition met maximaal vijftig exposanten en de focus op voer, energie en slimme technologie in zowel Hardenberg als Gorinchem. Vanwege de nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus en het veranderde sentiment bij de exposanten is nu ook deze variant van de agenda gehaald.

"Dit wil niet zeggen dat onze plannen voor een Limited Edition in de vrieskast gaan. Wij willen in samenspraak met de exposanten en partners kijken of er mogelijkheden zijn in de toekomst om in aanloop naar de 'grote' RMV-beurzen ook kleinschalige events te organiseren".