Hardenberg

Oogstdag Oudleusen zaterdag 7 september

Door de redactie

Op zaterdag 7 september zal de Oogstdag Oudleusen weer plaatsvinden op het terrein van camping 'De Spokke-Riete' te Oudleusen.

Uiteraard zullen er op de Oogstdag Oudleusen net als andere jaren de nodige oldtimer trekkers, stationaire motoren en andere antieke landbouwvoertuigen te zien zijn. Ook zijn er diverse solexen te zien. Er zijn oude ambachten te bewonderen zoals het maaien en dorsen van granen en het ploegen. Er zal op drie verschillende manieren worden gedorst: met de dorsvlegels, met een kleine dorsmachine, de voorloper van de grote dorsmachine, en de grote dorsmachine.

Op de markt is er voor iedereen wat te vinden: van streekproducten tot kunst en van gereedschap tot handwerkproducten. Op het terras is er de mogelijkheid voor een hapje en een drankje en kunt u genieten van de muziek van Aalt Westerman.

Ook voor de kinderen is er genoeg te doen: een ritje met de huifkar of het treintje, een springkussen of lekker knutselen bij Bonte Nili! Tevens is er een tingieter aanwezig waar kinderen zelf een vormpje kunnen gieten.

De Oogstdag begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis!

Wilt u met uw trekker komen of wilt u bij ons op de markt staan met streekproducten, handwerkproducten, rommelmarktspullen of andere verkoopwaren, dan kunt u zich opgeven via www.oogstdagoudleusen.nl of via info@spokke-riete.nl.