Hardenberg

Onzekerheid over openstelling ijsbaan Gramsbergen

Door de redactie

Het is onzeker of vanavond al de eerste rondjes kunnen worden gereden op de combibaan in Gramsbergen. Het ijs moet daarvoor minimaal drie centimeter dik zijn, en het is nog niet duidelijk of dat het geval zal zijn.

G.Brokelman

Het bestuur van IJsvereniging Ons Genoegen kwam maandagochtend bijeen om te besluiten of de ijsbaan wel of niet open gaat voor het publiek. IJsmeester Dirk-Jan van Faassen en bestuurslid Arjen Sibon gingen even daarvoor met boormachine en rolmaat de ijsvloer op om te controleren of de ijsdikte voldoet aan de minimale eis van drie centimeter. Het water tussen het ijs en de betonnen ondervloer wordt vanmiddag weggepompt. Als het ijs vanavond de vereiste dikte heeft wordt de baan vanaf 19.00 uur opengesteld voor het publiek. "Mocht dat nog niet mogelijk zijn, dan is de verwachting dat de baan op dinsdag wel open gaat voor het publiek, maar het tijdstip van openstelling is nu nog niet bekend", aldus bestuurslid Sibon.

Hard gewerkt

De vrijwilligers van ijsvereniging Ons Genoegen in Gramsbergen begonnen afgelopen weekeind al met het inlaten van water op de baan. De ijsbaan is traditiegetrouw één van de eerste ijsbanen die open kan in de regio.

Eerste schaatsmarathon in Haaksbergen

De eerste marathon op natuurijs wordt vanavond in Haaksbergen geschaatst. Bij de laatste meting vanochtend was het ijs bij schaats- en skeelerclub IJSSH vier tot vijf centimeter dik. Ook Noordlaren en Nieuw-Buinen waren in de race, maar Haaksbergen kwam voor het tweede jaar op rij als winnaar uit de bus. De wedstrijd is vanavond live op TV Oost te zien; vanaf 19.00 uur de vrouwen, de mannen starten een uur later.