Hardenberg

Ontmoetingsmiddag Greijdanus en Taalschool erg geslaagd

Door de redactie

Woensdag 27 maart was er een ontmoetingsmiddag tussen leerlingen van Greijdanus Hardenberg en leerlingen van de Taalschool. Vanuit de lessen maatschappijleer en via Stichting Present is het contact tussen de scholen ontstaan en zijn er al een aantal leerlingen taalmaatjes. Omdat er zoveel enthousiasme was om samen met de leerlingen van de Taalschool iets te doen is deze ontmoetingsmiddag georganiseerd.

Er werd samen lekkers gebakken, er was een beautylokaal en in de sporthal werden verschillende spelletjes gedaan. De middag werd afgesloten met een heerlijke high tea.

Naomi, een leerling van Greijdanus zegt: "Ik heb geleerd hoe fijn het voor die meiden is om leeftijdsgenoten te leren kennen uit Nederland, het is belangrijk dat ze zich hier ook thuis voelen en ik vond het mooi dat ik aan dit project mee mocht werken". Marisa vult aan: "We hebben ze beter leren kennen, met ze gelachen, paar Turkse woorden geleerd, spelletjes met ze gedaan en hun ook misschien wel wat Nederlands geleerd".

De leerlingen van de Taalschool vonden het ook een erg geslaagde middag, zij hebben de leerlingen van Greijdanus Turkse en Perzische woorden geleerd, en een paar meiden maakten de mooiste henna-tattoo's. Aan het einde van de middag was er één groep ontstaan en de taal- en culturele verschillen werden overbrugd. Kortom, een hele geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.