Hardenberg

Ontdektocht door Boswachterij Hardenberg

Door de redactie

Op elke dinsdagochtend in augustus vindt er een twee uur durende natuurwandeling plaats met de boswachter. De start is om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de westzijde van het dagrecreatieterrein De Oldemeijer, gelegen aan de Oldemeijerweg te Diffelen. De tocht gaat over zandpaden en door het bos is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Dit oorspronkelijke ontginningsbos krijgt een steeds natuurlijker uitstraling. Veel planten en diersoorten voelen zich er thuis. Hier en daar groeien massaal vleesetende plantjes zoals de zonnedauw. Op de heidevelden leven adders en voelen roodborsttapuiten en boompiepers zich thuis, voordat die in de herfst naar Zuid-Europa en Afrika vertrekken. Kijk, voel en ruik, dan is er de meeste kans op bijzondere ontmoetingen. De boswachter van Staatsbosbeheer zal daarbij helpen.

Handige tips: honden mogen niet mee, draag stevige, dichte schoenen en een lange broek, een verrekijker kan van pas komen. Om te kunnen meedoen dient online te worden geboekt op: staatsbosbeheer.nl/activiteiten/vechtdal/ontdek-boswachterij-hardenberg.