Ommen

Ontdek de voordelen van notenteelt

Door de redactie

Op maandag 4 november, om 19.30 uur, organiseert Noten uit Overijssel een gratis oriëntatiebijeenkomst over de voordelen van de teelt van noten. Hoor van deskundigen wat er komt kijken bij de notenteelt en ga mee op excursie naar een succesvolle notenondernemer. De bijeenkomst vindt plaats in Landgoedcentrum Vilsteren aan de Vilsterse Allee 1d in Vilsteren. Inloop vanaf 19.00 uur.

Steeds meer agrarische ondernemers overwegen de teelt van noten. In binnen- en buitenland groeit de vraag naar noten en de teelt is goed te combineren met de akkerbouw, tuinbouw of veehouderij. Daarnaast hebben notenbomen een gunstige invloed op de kwaliteit van bodem en water. Geen wonder dus dat er steeds meer interesse is.

Hoe begin je als agrarisch ondernemer met de notenteelt? Welke noten ga je telen, wat zijn de afzetmogelijkheden, hoeveel tijd kost de verzorging? Deze en andere vragen worden beantwoord in het project Noten uit Overijssel, een samenwerking tussen Projecten LTO Noord en innovatieorganisatie CropEye. Zij willen de notenteelt stimuleren en organiseren oriëntatiebijeenkomsten, masterclasses en excursies. Twijfel je of de notenteelt iets voor jou kan zijn? Geef je direct op via het aanmeldformulier. Zie ook: ProjectenLTONoord.nl.