Twenterand

Onmachtig DETO op eigen veld onderuit tegen SC Genemuiden

Door de redactie

Na de midweekse gewonnen wedstrijd tegen Berkum, stond zaterdagmiddag voor DETO alweer een cruciale wedstrijd op het programma. Deze keer was SC Genemuiden te gast in Vriezenveen. Voor beide ploegen stond er nog veel op het spel, want zowel DETO als Genemuiden waren nog niet veilig in de hoofdklasse B. Waar Genemuiden nog één winstpartij nodig had voor de veilige haven, moest DETO de laatste drie wedstrijden winnen om de veilige plaats 12 te bereiken waarbij het dan ook nog afhankelijk is van uitslagen die de concurrenten onderin neerzetten. Kortom: alle ingrediënten voor een heuse (zoveelste) degradatiekraker. Ook RTV Oost was deze middag aanwezig om live verslag te doen van deze wedstrijd.

JOHN VAN MIL

DETO begon in de opstelling waarmee het dinsdag 7 mei in de tweede helft Berkum in de slotminuut op de knieën kreeg. Dit betekende dat Lesley Nahrwold uit de basisopstelling was gelaten ten faveure van Muhammed Kaya. Maar dat de ene wedstrijd de andere niet is, bleek maar weer eens afgelopen zaterdag. DETO liep vanaf de eerste minuut achter de feiten en SC Genemuiden aan en creëerde zich bijzonder weinig. Dit gold in het eerste kwartier ook voor de gasten, die voorzichtig opereerden. Waar Genemuiden in de 23e minuut middels Jan Hooiveld al een waarschuwingsschot loste dat net over het doel verdween, daar was het diezelfde Hooiveld die op het half uur een aanval over links behendig afrondde en de gasten op 0-1 zette. In de 37e minuut kwam daar middels een binnengewerkte hoekschop door Dirk Muis nog een treffer bij en werd er met een 0-2 stand gepauzeerd. Wie dacht dat DETO na de pauze, net als in Berkum, wel uit een ander vaatje zou tappen, had het mis deze middag. Ook in de tweede helft was het Genemuiden dat de lakens uitdeelde en geen moment echt in de problemen kwam. Ook de wissels die Jos van der Veen 20 minuten voor tijd toepaste, hadden deze middag geen effect. DETO kon niet en Genemuiden hoefde niet meer, waardoor de wedstrijd uiteindelijk als de spreekwoordelijke nachtkaars doofde.

Onderin de ranglijst zijn twee ploegen nu ook veilig, te weten DUNO en SC Genemuiden en SVZW is na de nederlaag tegen Nijkerk nu officieel gedegradeerd. Aangezien de overige overgebleven concurrenten ook verloren is er in de stand niet veel gewijzigd, echter er zijn nog slechts twee wedstrijden te spelen en DETO moet minimaal nog één plaats stijgen om de nacompetitie te bereiken. Zaterdag 18 mei kunnen er meer beslissingen vallen als DETO op bezoek gaat in de polder bij Flevo Boys in Emmeloord. Er is slechts 1 opdracht: deze wedstrijd winnen en dan op naar de laatste wedstrijd, thuis tegen concurrent WHC uit Wezep. Komende zaterdag wordt in Emmeloord om 14.30 uur afgetrapt.