Hardenberg

Online intocht Sinterklaas

Door de redactie

Afgelopen zaterdag, 21 november, heeft Sinterklaas in Gramsbergen een online intocht gevierd. Dit lukte mede door de hulp van Qonnected en EMM.Tijdens de online intocht gingen Sinterklaas en twee pieten live.

Aan het begin van de uitzending was het nog even spannend waar Sinterklaas was. Gelukkig bleek hij er wel te zijn, maar lag hij nog te slapen, omdat de intocht andere jaren om 13.00 uur is en de live uitzending dit jaar al om 11.00 uur begon. Het is de pieten, samen met alle kinderen in Gramsbergen, gelukt om Sinterklaas wakker te roepen en daardoor kon de live uitzending toch mét Sinterklaas beginnen.

Via Facebook hebben de pieten vorige week al laten weten dat de kinderen tekeningen, verhaaltjes, vragen en knutselwerkjes voor Sinterklaas in een brievenbus bij de Binder konden doen. De brievenbus is goed gebruikt, want hij zat bomvol. De pieten hebben, samen met Sinterklaas, alles uit de brievenbus tijdens de uitzending laten zien. Vragen die voorbij kwamen waren bijvoorbeeld of Sinterklaas kipnuggets lust, of Sinterklaas ook een heftruck heeft, hoe oud Sinterklaas is en wanneer de pieten jarig zijn. Overal wist Sinterklaas een antwoord op.

Er was natuurlijk nog wel één probleem, want hoe moeten de pieten dit jaar de schoenen van de kinderen vullen? De pieten hebben bedacht dat de kinderen in Gramsbergen hun schoen dit jaar maar buiten moeten zetten met daar overheen een emmer of een plastic zak tegen de regen. Als de kinderen daarnaast ook nog een tekening of knutselwerkje voor het raam hangen, kunnen de pieten helemaal snel zien waar de schoenen staan.

Naast de live uitzending bleken er ook nog vier pieten door Gramsbergen te rijden. Twee pieten zaten op een tandem en twee pieten reden rond in een Jeep. Deze vier pieten hebben lekkernijen bij kinderen aan de deur gebracht en tot grote verrassing van iedereen reed zelfs Sinterklaas na de uitzending nog een rondje door Gramsbergen in een prachtige auto.

Iedereen in Gramsbergen kijkt terug op een leuke, verrassende intocht met dank aan Qonnected en de middenstandvereniging EMM/MOG.