Hardenberg

Ondernemers in het Vechtdal worden uitgenodigd eigen 'achtertuin' te ontdekken

Door de redactie

Ondernemers in het Vechtdal worden uitgenodigd eigen 'achtertuin' te ontdekken. Zandverstuivingen, heide, bossen, vennetjes en natuurlijk die prachtige rivier: het Vechtdal is een aantrekkelijke bestemming voor recreanten.

Dit voorjaar start het programma IVN Gastheer van het Landschap, waarin ondernemers meer leren over het landschap in het Vechtdal. Want een ondernemer die weet welke pareltjes de eigen streek te bieden heeft, is een interessante gastheer of -vrouw die bezoekers kan attenderen op wat er te ontdekken en beleven is. Ondernemers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het programma via www.ivn.nl/gastheer-vechtdal.

Landschapsverhaal

Tijdens het programma IVN Gastheer van het Landschap verdiepen de ondernemers zich gedurende vier dagdelen in het landschapsverhaal van het Vechtdal, de flora en fauna, cultuurhistorische waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere natuurparels. Vanwege corona zijn de eerste bijeenkomsten digitaal, maar een veldexcursie waarin de ondernemers met eigen ogen ervaren wat het Vechtdal allemaal te bieden heeft, staat later ook op het programma.

Natuurarrangementen

Het programma draait niet alleen om het leren kennen van het eigen gebied, maar ook om het vormen van een duurzaam netwerk van recreatieondernemers in het Vechtdal. Samen gaan de ondernemers tijdens en na het programma natuurarrangementen en -excursies ontwikkelen om het Vechtdal (nog) beter op de kaart te zetten.

Het IVN Gastheer van het Landschap programma start op 1 maart 2021. Het programma wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en Vechtdal Marketing. Deelname kost 250 euro per persoon. Aanmelden kan op www.ivn.nl/gastheer-vechtdal.