Hardenberg

Onderlinge competitie De Hammerdammer

Ingezonden

In de onderlinge competitie van de damclub De Hammerdammer werden de volgende wedstrijden gespeeld.

J.Braakman tegen J.v.d Vegt in een boeiende partij kwam van der Vegt halverwege het spel op een schijf voorsprong, maar Braakman verzette zich kranig en dacht zelfs op het eind nog dam te halen en er een remise uit te kunnen slepen, maar v.d. Vegt heeft net genoeg tempo, s over om dat te verhinderen en gaat er dan ook met de winst vandoor 0 – 2.

W.Bouwhuis neemt het op tegen good old G.Endeman en in een zeer spannende partij waarin geen van beiden ook maar betrapt kan worden op een fout eindigt dit duel dan ook onbeslist 1 – 1.

Voor de beker worden de volgende wedstrijden gespeeld.

G.Drent tegen J.Kooman was in begin een gelijk opgaande strijd, maar hoe verder de partij vorderde nam Drent de touwtjes stevig in de handen, en met een mooie combinatie maakt hij een eind aan de beker illusie, s van Kooman 2 – 0.

H.Koenderink speelde tegen J.Arrindell in deze partij was het voorzichtigheid troef, maar Koenderink geeft zomaar schijf weg wat de partij doet kantelen en Arrindell voordeel oplevert, deze geeft dit niet meer uit handen en wint de partij 0 – 2.

De verrassing van de avond zit hem in de partij tussen J.Slotman en K.Meuleman, waarin ieder er al op rekent dat het Meuleman wel zal zijn die de partij wint, komt toch van een koude kermis thuis, Slotman verzette zich met hand en tand en winst de partij uiteindelijk in zijn voordeel te beslissen, en gaat door naar de volgende ronde 2 – 0.