Hardenberg

Onderduikersmuseum De Duikelaar ontvangt subsidie

Door de redactie

Onderduikersmuseum de Duikelaar krijgt ondersteuning van het Kickstart Cultuurfonds om aanpassingen ten behoeve van de 1,5 metercriteria door te voeren. Duizendste bezoeker

Met deze bijdrage kunnen zij bij de entree in het halletje tussen de buitendeuren en de klapdeuren, een doorzichtige wand aanbrengen zodat we de in- en uitgaande bezoekers beter kunnen scheiden. Tevens willen we een desinfectiezuil plaatsen bij binnenkomst in de centrale ruimte. Tijdens schoolvakanties organiseren zij veel activiteiten voor kinderen. Door de 1,5 meter regels verplaatsen zij veel van deze activiteiten naar buiten. Daarom willen zij graag een mobiele geluidsinstallatie en partytenten zonder zijwanden aanschaffen.

Als laatste willen zij, om bezoekers in staat te stellen het museum te beleven zonder gids, het EasyCast Audio Tour Lite aanschaffen. Dit systeem is browser based en werkt op het principe van 'Bring your own Devic' zodat elke bezoeker met een eigen smartphone of tablet direct kan deelnemen aan de audio tour. Apparatuur of headsets hoeven daarom niet iedere keer gedesinfecteerd te worden.

Als klap op de vuurpijl hebbenzij zaterdag 29 augustus onze duizendste bezoeker dit jaar mogen ontvangen. De fam. Jans uit Emmen heeft uit handen van onze voorzitter Hanneke Rozema, hiervoor een mooie bos bloemen ontvangen.

Kickstart Cultuurfonds

Het Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Zij werken sinds 2012 samen in het Blockbusterfonds en hebben opnieuw de handen ineengeslagen. Met het nieuw opgerichte - en tijdelijke - Kickstart Cultuurfonds geven zij de culturele sector ondersteuning voor theaterproducties, tentoonstellingen en concerten in de 1,5 meter samenleving. Hiervoor is ruim 16 miljoen euro bijeengebracht.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer