Hardenberg

Ommerschans in de definitieve top10 voor de Geschiedenis Online Prijs 2019

Door de redactie

De website van de Ommerschans en die van de Koloniën van Weldadigheid zitten beide in de finale voor de publieksprijs van de Geschiedenis Online Prijs 2019.

unknown

De stembus is vannacht gesloten. "Aanvankelijk is er niet veel gestemd op onze website. De eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat onze aanmelding een last minute ingeving was en dat we helemaal geen marketing plan hadden bedacht. In de eerste tussenstand, op 14 januari, kwam onze website niet in de top-20 voor. Daarop zijn we met een PR-campagne gestart. We hebben alle contacten m.b.t. Ommerschans van de afgelopen jaren per mail benaderd, de lokale (social) media gestimuleerd, de gemeentes in de regio en het provinciaal bestuur gevraagd om steun, politieke partijen, cultuur/historische verenigingen benaderd etc.etc. Daarop zagen we honderden reacties van stemmers binnenkomen", zegt Helmuth Rijnhart, die de geschiedenis uitzoekt en de verhalen schrijft voor deze website.

En met resultaat!. In de tweede tussenstand zat Ommerschans bij de top-10 voor de Publieksprijs. En de reacties liepen tot op de laatste dag van de stemming door. Vandaag is de definitieve top-10 bekend gemaakt op de nieuwspagina van de Geschiedenis Online Prijs. De Vereniging de Ommerschans en de Koloniën van Weldadigheid zitten beide in de finale. Op 7 februari worden de winnaars van de Jury Prijs en de Publieks Prijs bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Maar op welke plaats we ook eindigen: Hartelijk dank aan iedereen die een stem heeft uitgebracht op onze website. Eén goed doel is in elk geval bereikt: de geschiedenis van de bedelaarskolonie Ommerschans is weer een stuk dichter bij het collectief geheugen van Nederland en met name Noord-Oost Overijssel gekomen.