Ommen

Ommer Apotheek draagt steentje bij

Door de redactie

"Iedereen kent wel iemand in de naaste omgeving die een vorm van kanker heeft en ook vanuit ons werk hebben we te maken met deze ziekte", vertelt apothekersassistene Wilma Hollak. Met twee vestigingen heeft de Ommer Apotheek een belangrijke functie bij de gezondheidszorg in het stadje aan de Vecht, ook in de zorg voor kankerpatiënten.

Die zorg ligt hen na aan het hart en daarom zijn de vestigingen aan het Carousselplein en de Markt beide heel gemotiveerd om goed advies en service te geven maar ook om zich nog breder in te zetten. Het hele team van de Apotheek ondersteunt actief het doel van de SamenLoop voor Hoop Ommen op 25 en 26 mei. Saamhorig en vastbesloten is er een team gevormd dat meedoet aan de wandelestafette. Maar er is meer waarmee de medewerkers van de Apotheek eer doen aan het thema van deze editie van de samenloop, letterlijk en figuurlijk, 'een steentje bijdragen'.

Acties voor Hoop

Apothekersassistene Chantal Timmer heeft met haar creatieve vriend Daan Zoeten een set van vijf fraaie kaarten ontworpen met bemoedigende boodschappen rondom 'hoop'. Deze kaarten zijn gedrukt door Design by Mixed Studios en mede gefinancierd uit de personeelspot. De kaarten in verschillende kleuren zijn te koop aan de balie van beide Apotheken. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de SamenLoop voor Hoop Ommen.

Op 25 mei stroopt een team van de apotheek in het hart van het evenement mouwen op. In een tent op het middenterrein kan elke deelnemer of bezoeker van 14.00 tot 18.00 uur tegen vergoeding bloed laten prikken voor bloedsuikercontrole. Het benodigde materiaal is beschikbaar gesteld door de Ommer Apotheek.

Op de kiek oor 'Banner Shot'

Een aantal teamleden willen voor 'Banner Shot', de social media actie van de sam.enloop, wel even voor de banner poseren en daarmee iedereen oproepen om eraan mee te doen. Eén van de SamenLoop voor Hoop spandoeken hangt op een bouwhek dicht in de buurt. Tijdens de samenloop wordt een E-boek gepubliceerd van alle ingezonden foto's. "Leuk om daar een plekje in te hebben tussen alle deelnemers. Hopelijk worden dat er veel!"