Ommen

Ommen voor één dag het Monaco van het Vechtdal

Door de redactie

Op zaterdag 13 april organiseert JCI Vechtdal de eerste Vechtdal Grand Prix in Ommen. Een stoer kartevenement in de buitenlucht waaraan maar liefst dertig bedrijventeams uit het Vechtdal deelnemen, zij strijden om de felbegeerde Vechtdal GP trofee. Dit alles vindt plaats in de Dikkersstraat (voor Stadshagen) en het aangrenzende evenemententerrein. Het startschot voor de eerste race wordt rond 12.00 uur gelost door burgemeester Hans Vroomen van Ommen.

"Nog nooit eerder is er een kartevenement van deze proporties gehouden in het Vechtdal", zegt Gerrit-Jan Hagedoorn namens de organiserende JCI werkgroep. "Er kunnen dertig teams meedoen en we waren binnen twee weken uitverkocht. We zijn blij om te vernemen dat de bedrijven uit het Vechtdal het leuk vinden om deze sportieve uitdaging met elkaar aan te gaan".

Naast de Grand Prix zijn er nog andere activiteiten rondom het stratencircuit. "Net als bij de grote GP's, wordt er een aantal zeer exclusieve auto's tentoongesteld. Daarnaast is er een racebaan voor de allerkleinsten, kunnen kinderen zich laten schminken, zich uitleven bij de legotafel en zich vermaken op een springkussen", aldus Hagedoorn.

De opbrengst van dit evenement gaat naar de Wensstichting Vechtdal. "Dit is een stichting die JCI Vechtdal heeft opgericht om wensen te vervullen van organisaties uit de regio. Dit gebeurt niet door middel van een financiële bijdragen, maar door middel van materialen. Zo heeft de wensstichting in het verleden al eens materialen bekostigd voor de spelweek in Ommen en voor de Kinderboerderij". De toegang tot dit evenement is gratis. Meer informatie is te vinden op www.jci-vechtdal.nl/initiatieven/vechtdal-gp.