Ommen

Ommen kiest voorleeskampioen

Door de redactie

Op donderdag 17 januari strijden de voorleeskampioenen van dertien scholen uit de gemeente Ommen in de bibliotheek voor twee plaatsen in de regioronde. De wedstrijd vindt plaats in twee rondes. Om 16.00 uur zijn de volgende scholen uitgenodigd: Dennenkamp, Nieuwe Brug, Koloriet, Ichthus, Guido de Bres, Triangel en Palet. Om 19.00 uur: Hoekstee, Kardoen, De Schakel, St. Willibrordus, Hoogengraven en St. Bernardus.

Een deskundige jury, bestaande uit Ank Kloosterman, Madeleine Schutte en Hans Voskamp, gaat het oordeel vellen. Daarbij letten ze onder andere op tekstbegrip, tempo, duidelijkheid en contact met het publiek. Elk van de twee rondes levert een winnaar op voor de regioronde die op donderdag 9 maart in de Carrousel in Ommen plaatsvindt.

De Nationale Voorleeswedstrijd motiveert kinderen om te lezen en wakkert hun enthousiasme voor boeken aan. Kinderen leren veel van elkaar tijdens de voorleeswedstrijd. Het wedstrijdelement helpt daarbij een handje. Het mooie kinderboekenaanbod om uit te kiezen, het grote aantal deelnemers, de plezierige spanning, de enthousiaste supporters en de media-aandacht maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. En is het niet fantastisch als je je, als leerling uit groep zeven of acht, schoolkampioen mag noemen en daarna verder mag in je regio en wellicht in de provinciale finale komt te staan?

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen. De organisatie van de gemeentelijke ronde is in handen van de Bibliotheek aan de Chevalleraustraat.