Ommen

Ommen kiest sporters van het jaar

Door de redactie

Op woensdag 15 januari wordt in Theater Carrousel in Ommen bekendgemaakt wie sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van het jaar 2019 zijn. Sportliefhebbers en andere belangstellenden zijn van harte welkom bij de sportverkiezing. Vanaf 19.30 uur is de inloop en de zaal opent om 19.50 uur. De toegang is gratis.

Tot 1 januari konden inwoners via de website van de gemeente Ommen stemmen op hun favoriete sporters en sportploeg. In totaal zijn er ruim drieduizend stemmen binnengekomen. Samen met het juryoordeel bepalen deze stemmen de einduitslag van de verkiezingen.

De volgende sporters en sportploegen (in alfabetische volgorde) maken kans op de sportprijzen 2019. Sportman: Nick Marsman, atletiek; Pascal Dankelman, triatlon; Stefan Westenbroek, schaatsen. Sportvrouw: Amy van Piekartz, dogfrisbee; Lindy Zandman, sambo; Marije Dankelman, triatlon. Sporttalent: Gijs Kutterik, voetbal; Lewis van Piekartz, dogfrisbee; Nout Meijer, atletiek. Sportploeg: Atletiek Club Ommen (ACO Van Elderen), atletiek; Energy Ommen, turnen; V.V. Vilsteren, voetbal.