Hardenberg

Oldtimer- en ambachtendag bij Museumboerderij

Door de redactie

Op zaterdag 14 september, Open Monumentendag, organiseert Museumboerderij Kloosterhaar-Balderhaar in samenwerking met de Oude Trekker en Motoren Vereniging (OTMV) een speciale Oldtimer- en Oude Ambachten dag op het museumerf. Van 10.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Verlengde Broekdijk 16 in Kloosterhaar.

De werkgroep Noaberschap verleent ook medewerking aan de Monumentendag. Daar het jaarlijkse pannenkoekfeest bij het dorpshuis vanwege de hitte is afgelast, zal zij op deze dag gaan pannenkoeken bakken. En als u eens Hooglandervlees wilt proeven, bent u bij Stal Ravenhorst aan het juiste adres. Diverse plaatselijke ondernemers zullen met stands aanwezig zijn. De smederij zal operationeel zijn, de imker is aanwezig, en verder zijn er onder andere een houtsnijder, een stoelenmatter, een pompdoeken- en planten/bloemstukkenkraam, Landschap Overijssel, Stichting Engbertsdijksvenen.

Op het erf zullen ruim vijftig oldtimer tractoren, machines en werktuigen aanwezig zijn van de OTMV, die dit jaar het veertigjarig bestaan viert. Ook zijn er diverse nieuwe tractoren en machines te zien. De harmonicagroep Salland Steiers uit Hardenberg zal de dag muzikaal opluisteren. Natuurlijk is het museum ook de gehele dag voor bezichtiging geopend! De entree is gratis en de koffie staat klaar.