Hardenberg

Oldstars Walking Football toernooi op De Boshoek

Door de redactie

Op woensdag 11 december organiseren HHC Hardenberg en De Haere de tweede editie van het Oldstars Walking Football toernooi. Het toernooi vindt plaats van 13.30 tot 16.30 uur op sportpark De Boshoek in Hardenberg.

In mei van vorig jaar zijn ze begonnen met z'n zevenen, maar inmiddels melden zich iedere woensdagmiddag zestien tot achttien 60-plus voetballers voor de Oldstars Walking Footballtraining op De Boshoek. Onder begeleiding van trainer en fysiotherapeut Piet Kampman hebben ze zich de regels en techniek in no-time eigen gemaakt. Gezien het grote succes van de eerste editie zal op 11 december de tweede editie gehouden worden.

De organisatie is in handen van Juan Oldehinkel, student Sport & Beweging bij Landstede en stagiaire bij De Haere en Piet Kampman, fysiotherapeut bij De Haere en fysiotherapeut/hersteltrainer bij HHC. Juan heeft verschillende wandelvoetbalclubs benaderd. De volgende clubs zullen meedoen met dit toernooi: Rohda Raalte, Hellendoorn, IJselmuiden, Dedemsvaart en natuurlijk de HHC Oldstars. Supporters en belangstellenden zijn van harte welkom.

Liefde voor het spel

Het HHC/De Haere Oldstars wandelvoetbaltoernooi is een mooie gelegenheid om een indruk te krijgen van wandelvoetbal. Bij veel clubs staan regelmatig fanatieke 60-plussers langs de velden, dus de liefde voor het spel is vaak onverminderd. Dus waarom stoppen? Blijven bewegen houdt je fit en vitaal en wandelvoetbal is hiervoor een prima manier. Het is voetballen zonder rennen, maar met alle (ont)spanning van het spel. Het wordt gespeeld met zes tegen zes op een klein veld zonder keeper en lichamelijk contact is niet toegestaan. De kans op blessures is door dit alles een stuk kleiner. Twijfel je over je fysieke conditie? Dan kun je op verzoek altijd een screening door een fysiotherapeut laten doen. Maar in de praktijk hoeft een nieuwe knie of heup bijvoorbeeld geen belemmering te zijn voor een mooi potje wandelvoetbal.

Iets voor jou?

Nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken bij het HHC/De Haere toernooi op 11 december of bij een training op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 op De Boshoek. Voor meer informatie kun je ook mailen naar piet.kampman@de-haere.nl. Zie www.oldstars.nl voor meer informatie over deze populaire voetbalvariant voor 55-60+'ers.