Hardenberg

Old Stars Dedemsvaart doen leuk mee

Ingezonden

Sinds september 2018 hebben de voetbalverenigingen SCD '83 en SV Dedemsvaart een gezamenlijke afdeling Walking Football, bestaande uit heren en vrouwen van 60 en 70 plus.

Donderdag 14 maart heeft het Old Stars team meegedaan aan het PEC Zwolle United Old Stars Walking Football toernooi op sportcampus "de Pelikaan" in Zwolle. Het Dedemsvaartse team was het enige team met een vrouw in de gelederen. De begeleiding was in handen van de heer en mevrouw Auf der Haar.

Behalve de Old Stars uit Dedemsvaart, namen de volgende teams deel aan het toernooi: PEC Zwolle 1 en 2, WVF, SVI, Vitesse '63 1 en 2, 't Harde, HHC Hardenberg, Markelo, Rohda Raalde en Zuidwolde.

De Dedemsvaarters begonnen het toernooi voortvarend met een 10-0 zege op het Zwolse SVI. De poulewedstrijden tegen PEC Zwolle 2 en Markelo werden met 4-1 en 3-2 verloren waardoor het Dedemsvaartse team als 3e in de poule eindigde.

Na de lunch en een door de Rabobank georganiseerde quiz met vragen die

betrekking hadden op het veilig omgaan met financiële gegevens en onbekende mail berichten, werden de Old Stars Dedemsvaart in de kruisfinale's ingedeeld met HHC Hardenberg en PEC Zwolle 1. Tegen HHC werd met 4-3 verloren, maar de wedstrijd tegen PEC Zwolle werd met 5-1 gewonnen en hierdoor eindigden de Dedemsvaarters op de 8e plaats.

Binnenkort volgen nog toernooien in 't Harde en Koekange. Old Stars Dedemsvaart is bij die toernooien ook één van de deelnemende walking football teams.

De Old Stars Dedemsvaart trainen wekelijks op de dinsdagmiddag. De trainingen op sportpark de Boekweit beginnen om 14.30 uur.