Hardenberg

Oktober Kachelfest bij Boudrie Kachels en Haarden

Door de redactie

Jaarlijks terugkerend Oktober Kachelfest bij Boudrie Kachels en Haarden. De maand oktober staat bij Boudrie Kachels en Haarden inmiddels synoniem voor het Oktober Kachelfest. De kachel- en haardenspeciaalzaak uit Oldenzaal organiseert het evenement voor het derde jaar op rij. Tijdens het Oktober Kachelfest heeft men vele aanbiedingen en nieuwe innovaties uit de kachel- en haardenbranche.

Energiezuinige Nordic Fire pelletkachels

De pelletkachel is onverminderd populair in Nederland. Dankzij deze populariteit is fabrikant Nordic Fire in staat geweest om de kachels verder te verbeteren. Zo zijn meer modellen uit het brede assortiment leverbaar met een rookgasafvoer van bovenaf. Buiten dat dit een fraai plaatje oplevert, bespaart dit ook veel ruimte in de woonkamer. Veel toestellen uit het Nordic Fire programma zijn bovendien uitgerust met een vol automatisch reiniginsysteem. Hierdoor hoeft de kachel minder vaak schoongemaakt te worden dan andere pelletkachels.

Daarnaast komt er een einde aan de ISDE-subsidie die gegeven wordt op pelletkachels. Onlangs kon Boudrie Kachels en Haarden melden dat er nog vijf miljoen euro van de begrootte honderd miljoen over was. Voor de mensen die alsnog gebruik willen maken van deze regeling is er goed nieuws. Deze week werd bekend dat de subsidiepot tot eind 2019 aangevuld zal worden. Wacht dus niet te lang met de aanschaf van uw energiezuinige pelletkachel en het aanvragen van de bijbehorende subsidie!

Demonstraties van de mooiste Kalfire gashaarden

De Kalfire Prestige lijn is een populaire gashaard in Nederland. Met de brander die verwerkt zit in de houtblokken is deze gashaard niet te onderscheiden van een echt houtvuur. De haard kan nu nóg realistischer gemaakt worden door de led verlichting, dat een natuurgetrouw gloedbed mogelijk maakt. Het NSG systeem zorgt ervoor dat de haard levensechte vonken genereert. Geen enkele gashaard komt zo dicht in de buurt van de bekende houtkachel.

In nieuwbouwwoningen wordt er geen aardgas aansluiting meer aangelegd. Dat betekent echter niet dat u geen gashaard in uw nieuwbouwwoning kunt plaatsen. Veel gashaarden zijn namelijk uitvoerbaar op Propaangas. Het is daarom mogelijk om een gashaard te plaatsen zonder aardgasaansluiting. Bij een Propaan opstelling wordt er een gasleiding aangelegd op een extern systeem, geheel onafhankelijk van het aardgasnetwerk!

Ombouwgarantie van aardgas naar propaan

Mocht uw woning overhoopt van het gasnetwerk worden afgesloten, dan hoeft u geen afscheid te nemen van uw gashaard. Veel gashaarden zijn namelijk om te bouwen naar propaan. Kalfire komt met de ombouwgarantie. De fabrikant bouwt in dat geval de gashaard voor u om van aardgas naar propaan. Kalfire geeft deze garantie tot maar liefst 2029!

Nieuwe generatie houtkachels en houtinbouwhaarden

De houtkachel gaat met zijn tijd mee. In een tijdperk waarin alles automatisch aangestuurd wordt is het zelfs mogelijk om uw houtkachel te automatiseren. Dit kan heel eenvoudig en zonder tussenkomst van een stroomaansluiting door een energiezuinige houtkachel aan te schaffen met een bi-metaal regeling. Tevens is het mogelijk om een houtkachel of houtinbouwhaard uit te laten voeren met een volledige automatische regeling. Zo is de verbranding altijd optimaal en geeft een app op uw telefoon zelfs een melding wanneer u hout moet bijvullen.

Nog een stapje verder dan automatische luchtregeling? Boudrie Kachels en Haarden heeft kachels waar geen aanmaakblokje meer aan te pas komt. De kachel start vol automatisch met pellets en functioneert vervolgens als pelletkachel. Toch liever hout stoken? Dan legt u gewoon een blok hout in de kachel! Het toestel detecteert automatisch dat er hout is gevuld en schakelt over op een houtkachelprogramma. Wanneer u geen hout meer aanvult schakelt de kachel automatisch weer terug naar het pelletkachelprogramma. De combi-kachels zijn ook aan te sturen via Wifi.

Toch liever de regeling van uw houtvuur in eigen hand? De bekende toestellen op volledige handbediening zijn en blijven volop leverbaar!

Ook de nieuwste trends in elektrische haarden

Nieuw zijn ook de elektrische haarden van Safretti. Deze luxe designhaarden blinken uit in kwaliteit én gebruiksgemak. De haarden werken op basis van waterdamp en geven een realistisch 3D-vuureffect. U geniet in één druk op de knop van een prachtig haardvuur. Naast Safretti zijn ook de merken Dimplex, Element4 en C&J te zien.

Bezoek het Oktober Kachelfest bij Boudrie Kachels en Haarden!

Het Oktober Kachelfest vindt plaats van 24 tot en met 26 oktober bij Boudrie Kachels en Haarden aan de Thorbeckestraat 80 in Oldenzaal. Op donderdag 24 en vrijdag 25 oktober is de showroom geopend van 10:00 tot 20:00. Op zaterdag 26 oktober bent u van harte welkom tussen 10:00 en 17:00. Dus mis deze bijzondere showdagen niet en kom kachels kiek'n bie Boudrie!

Zebra Fotostudio's