Hardenberg

Officiële aftrap van 'Scoor een boek!'

Door de redactie

Op maandag 4 februari werd in de Bibliotheek Bergentheim de officiële aftrap van een nieuwe editie van 'Scoor een boek!', gegeven. Het leesbevorderingsproject van de Bibliotheek Hardenberg in samenwerking met voetbalclub Heracles Almelo en de gemeente Hardenberg.

Er waren 80 leerlingen aanwezig van de basisscholen Ds. Koningsbergerschool en de Casper Diemerschool uit Bergentheim. Namens Heracles was aanvoerder Tim Breuker aanwezig. Hij gooide de voetbal in de groep en degene die hem ving mocht een vraag hem een vraag stellen. Hierna was het een run voor een handtekening. Het leesproject 'Scoor een Boek!' bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Leerlingen van zes basisscholen uit de gemeente Hardenberg gaan de komende tien weken in het kader van het project 'Scoor een Boek!' zoveel mogelijk boeken lezen in de klas.

Heracles Almelo

Elk jaar verbindt een speler van Heracles Almelo zich aan het project, vanuit de gedachte dat een lezende voetballer tot de verbeelding van de leerlingen spreekt. In een videoboodschap vertelt de speler de klas over het project en maakt hen enthousiast om zelf (boeken) te gaan 'scoren'. Dit jaar worden de leerlingen via videoboodschappen aangemoedigd door Heracles Almelo-speler Wout Droste. Na tien weken lezen sluiten de leerlingen het project sportief af op acht locaties in de provincie.

Thuiseditie

Dit jaar worden ook de gezinnen van de deelnemende leerlingen en leerkrachten opgeroepen om thuis boeken te gaan 'scoren'. Het hele gezin mag meedoen: jong en oud. Net als in de klas gaat het gezin op een poster bijhouden hoeveel boeken er zijn (voor)gelezen.

Eindstand

Na 10 weken maken de Bibliotheek Hardenberg en Heracles Almelo in samenwerking met de gemeente Hardenberg tijdens een spetterende afsluiting bekend hoeveel boeken er dit jaar gelezen zijn op school en thuis.

Landelijk

Scoor een Boek! is een landelijk, groeiend initiatief met deze editie 11.000 leerlingen en 11 voetbalclubs. De Eredivisie en de Bibliotheek werken nauw samen om editie 2019 wederom tot een succes te maken. Landelijk nemen de volgende clubs deel: AZ, FC Groningen, FC Emmen, NEC, Heracles, Go Ahead Eagles, Willem II, RKC Waalwijk, NAC, Helmond Sport en FC Volendam. Afhankelijk van het gebied heeft de Bibliotheek een samenwerking met één van deze clubs.