Hardenberg

Officiële aftrap De Akker in 't Zilver

Door de redactie

Onder redactie van Hans Fokke en Germa Brink is het boek 'Jubileumjaar: De Akker in het zilver!' uitgegeven. De ontstaansgeschiedenis van De Akker en van De Zaaier is nu zorgvuldiger vastgelegd dan ooit en uitstekend verwoord door de diverse oprichters van het eerste uur. De fotografie is voor een groot deel van Bennie Schotman en verzameld uit eerdere jaren.

Het is een prachtig boekwerk om samen door te lezen, om herinneringen op te halen en te koesteren en om samen heen en weer te bladeren. Een goed geslaagde afwisseling van woord en beeld, anekdotes; van feiten, belevenissen en verhalen. Vanuit verschillende invalshoeken en belevingssferen schetst dit boekwerk een mooie weergave van de doelstelling en activiteiten, waar De Akker en De Zaaier nu en in de nabije toekomst in Vriezenveen en omstreken voor staan. De jubileumuitgave werd uitgereikt aan het bestuur van de Akker en De Zaaier tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst met vrijwilligers.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst keek voorzitter Couzijn Bos van De Akker vooruit op komende Zilveren Akker-activiteiten voor het jubileumjaar. Vrijwel elke maand organiseert de jubileumcommissie op de winkelvloer of in CCK2 of Grote Kerk komend jaar aansprekende activiteiten voor de vrijwilligers en klantenkring. Zo is er op 25 januari een orgelconcert; op 14 februari een groot gospelkoren-event met medewerking van onder andere Clavis, Rejoice en Vision. Gedurende de lente is er voor alle klanten een Zonnebloem-winactie. Alle vrijwilligers hebben de jubileumuitgave als ontvangen tijdens of direct na de nieuwjaarsbijeenkomst. Vanaf zaterdag 11 januari is de jubileumuitgave ook in beperkte oplage te koop en beschikbaar in de winkel aan het Westeinde 305.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer