Hardenberg

Obs Klimop brengt bezoek aan Van Gogh huis

Door de redactie

Wat is nu leuker dan te ontdekken dat de beroemde schilder Vincent van Gogh zo dicht bij De Krim een poosje heeft gewoond en geschilderd? De leerlingen van OBS Klimop uit De Krim hebben tijdens het thema 'Uit de kunst' veel geleerd over kunst. De leerlingen gingen op onderzoek uit om vragen gerelateerd aan het thema te beantwoorden. Zo kwam Vincent van Gogh ook ter sprake.

"In het team hadden we het erover. De kinderen geven aan meer te willen weten over deze schilder. Vincent van Gogh is ook in Drenthe geweest. Zo kwamen we via internet bij het Vincent van Gogh huis in Nieuw Amsterdam terecht", vertelt juf Monique van der Wetering. Een telefoontje was snel gepleegd en een bezoek gepland. Ter voorbereiding op dit bezoek hadden de leerlingen op school ook achtergrondinformatie gekregen over het leven van Vincent van Gogh en tijdens de schilderles de zonnebloemen geschilderd.

Op woensdagochtend 9 oktober vertrokken de juffen en enkele moeders met de kinderen in de auto van De Krim naar Nieuw Amsterdam. "Het is eigenlijk heel dichtbij onze school en dat had ik niet verwacht", vertelt Daan, leerling uit groep 8. Juf Pauline Groen werd als eerste ontvangen door Hillie Ebelties. Zij is vrijwilliger bij het Van Gogh huis en nam de kinderen mee in het leven van Vincent van Gogh. Samen met nog 3 andere dames hebben de leerlingen een creatieve en informatieve ochtend gehad. Er is geschetst en geschilderd. Ook hebben ze naar een film gekeken en natuurlijk de kamer bekeken waar Vincent van Gogh in 1883 een paar maanden logeerde. "Luisteren afwisselen met creatief bezig zijn.. dat werkt heel goed bij de kinderen. Ze hebben een topochtend gehad", geeft juf Pauline aan. De schilderijen moeten nog even drogen en kunnen morgen opgehaald worden. En dan is het tijd om naar school terug te gaan die eigenlijk helemaal niet zo ver weg is.