Hardenberg

Obs Klimop brengt bezoek aan Home Made Chocolate

Door de redactie

Zou het ons lukken om met de kinderen chocoladeletters te maken op school, mijmerde juf Pauline Groen , werkzaam bij OBS Klimop in De Krim. Ze ging in overleg met juf Monique van der Wetering en samen zaten ze achter de computer op zoek naar hoe dat dan eigenlijk moest. "Kijk nou, we kunnen met onze kinderen ook chocoladeletters maken in Coevorden bij het bedrijf Home Made Chocolate, dat is toch hartstikke leuk en zo dichtbij!"

Zo gezegd zo gedaan. Een telefoontje was snel gepleegd en de datum vastgelegd. Dinsdagmiddag 26 november togen de juffen en twee moeders met de achttien leerlingen van de school naar Coevorden.

Bij aankomst zagen ze dat het bedrijf ook een winkeltje heeft: The Chocolate Factory. Even door de winkel heen naar de 'fabriek'. Daar werden er plastic schorten en haarnetjes uitgedeeld. Er werd uitgelegd dat hygiëne erg belangrijk is. Dus... allemaal even handen wassen en toen aan de slag. Wat is er veel te zien. Vier machines met vloeibare chocolade en een 14 meter lange koeltunnel. De werknemers namen de tijd voor de leerlingen om uit te leggen hoe de machines werken. "Ik had niet gedacht dat het allemaal zo werkte met chocolade", vertelt Kyan uit groep 6.

Aan een lange tafel kregen de kinderen allemaal een doosje. Daar werd de letter door middel van een spuitzak in gemaakt. Tijd om te versieren. Er lagen chocolaatjes in de vorm van sint en piet, spekjes en gekleurde snoepjes klaar om te gebruiken. Wat een feest en wat een heerlijkheid! "Dit is toch super om deze leuke dingen te doen in ons laatste schooljaar voordat de school sluit ", vertelt de moeder van Bente. Met de geur van chocolade in de neus en een chocoladeletter rijker vertrokken de 18 leerlingen en hun begeleiding weer naar De Krim.