Hardenberg

OAA bouwt activiteiten af

Door de redactie

Vijftien jaar lang heeft Anneke Koops uit Dedemsvaart zich ingezet voor hulp aan de mensen in het noorden en armste deel van Ghana.

 

Ze deed dat via de Stichting OmArmAfrika (OAA). Anneke is inmiddels met haar man Jan naar Drenthe verhuisd en heeft besloten de activiteiten voor de Stichting af te bouwen."We kijken terug op een mooie tijd, waarbij met wisselend succes een bijdrage kon worden geleverd aan het bevorderen van een menswaardig bestaan van vooral jongeren  en kinderen uit en in achterstandgebieden in het noorden van Ghana", aldus Koops.

 

Yaydec gaat door

Het grootste project van de Stichting, de naaivakschool van Yaydec, is inmiddels bij een andere stichting (Adamfo Ghana ) ondergebracht. Jenny Gerrits uit Balkbrug die als vrijwilliger werkzaam was voor OAA, heeft ook in 2020 nog extra geld gegenereerd voor Yaydec. "Zelf willen we dit jaar waar nodig en mogelijk de groep gehandicapten en de basisschool van meester Imoro dit jaar nog een steuntje in de rug geven", laat Koops weten. Anneke en Jan zijn enorm dankbaar voor alle steun, die zij de afgelopen jaren van vrijwilligers en sponsoren hebben gekregen, waardoor zij hun werk in Ghana konden doen. Anneke Koops hoopt dit jaar of volgend jaar nog een bezoek te kunnen brengen aan de vele projecten, die in de loop der jaren in Ghana konden worden gerealiseerd. Ondertussen worden alle verdere activiteiten van OAA afgebouwd.