Ommen

Noël Shannon van de buiten categorie.

Ingezonden

Noël Shannon de Ierse zanger uit Laag Zuthem was deze competitie wedstrijd op de Pitch & Putt Golfbaan te Lemele veruit de beste. Ondanks dat de baan er op het oog mooi bijlag, was het putten deze avond extra moeilijk doordat kubs niet verstoken waren en de greens iets anders waren gemaaid, des de groter de prestatie van Noël, die met deze omstandigheden het beste omging.

Met een ronde van drie onder par (51 slagen) pakte hij de tien punten in zowel het strokeplay als stableford klassement.

Hans Strijkveen uit Raalte en Gerrit Koggel uit Dalmsholte volgden met een ronde van 59 slagen als de nummers twee en drie. Vervolgens waren er drie spelers die dit keer 63 slagen nodig hadden voor de achttien holes. Dit waren Rik Ebben de sushi restaurant houder uit Nijverdal, Diny Fransen uit Raalte en Jan Hekman uit Ommen. Met 64 slagen voor Henri Duerink uit Lemele, Jan Willem van den Berg uit Raalte en Theo Otten uit Heino, en met 66 slagen voor Gerrit Tempert uit Nijverdal waren de tien te verdelen punten voor het strokeplay klassement vergeven.

Voor het stableford klassement, hierbij wordt rekening gehouden met de hcp van de spelers, dus voor een ieder gelijke kansen, pakte Noël met 39 stableford punten ook de tien punten. Diny Fransen scoorde ook 39 stableford en Dinie Hekman uit Ommen scoorde 37 stableford en speelden hun hcp naar beneden. Noël van min 0.4 naar min 0.7 en Diny Fransen van 11.5 naar 11.2 en Dinie Hekman van 15.2 naar 15.1. De volgende spelers speelden in hun buffer, dus geen verhoging of verlaging van hun hcp, namelijk Gerrit Koggel, Freddie Dijk, Gerrit Dankelman en Wim Grondman. Met 32 stableford punten voor Rik Ebben, Gerrit Tempert en Wim Harkema ging hun hcp wel met 0.1 omhoog, maar kregen nog wel punten voor deze competitie ronde.

Tussenstand na 12 ronden: Strokeplay met 106 punten is Noël Shannon koploper gevolgd door Hans Strijkveen met 96 punten en Jan Hekman met 58 punten.

Stableford na twaalf ronden met 69 punten is Wim Grondman de koploper met als volgers Freddie Dijk met 58 punten en Diny Fransen met 57 punten.