Ommen

Noêl Shannon toont klasse, vierde zege

Ingezonden

In ronde zes in de competitie op de Pitch & Putt Golfbaan te Lemele, toonde Noël Shannon zijn grote klasse. Hij wist in een ronde Par ( 54 slagen over de 18 holes) rond te komen. En pakte hiermee de vierde zege van de zes gespeelde wedstrijden. Degene die het dichts in de beurt bleef was Gerrit Koggel met 57 slagen, de volgende Jan Hekman uit Ommen had 60 slagen nodig om dit keer rond te komen. Theo Otten volgde met 61 slagen. Hans Strijkveen en Tonnie Reimink hadden 62 slagen nodig. Gerard Velthof met 63 slagen Gerrit Tempert met 64 slagen en Diny Fransen met 65 en Jan Willem van de Berg met 66 slagen kregen dus de punten voor deze competitie wedstrijd bij geschreven in het strokeplay klassement, Noël tien punten en afbouwend naar Jan Willem één punt. De greens lagen er prima bij, en waren zeer snel, enkele holes waren moeilijk gestoken, dit maakt de prestatie van Noël nog mooier.

Gerard Velthof pakte in het stableford klassement de tien punten door een score van 41 stableford en verlaagde zijn handicap van 14.2 naar 13.7. Gerrit Koggel speelde evenals Diny Fransen 37 stableford punten bij elkaar. Noël Shannon scoorde 36 stableford, Jan Hekman uit Ommen en Gerrit Tempert 34 stableford deze ronde. Theo Otten met 33 stbf en Gerrit Dankelman en Johan Blikman met 32 stbf en Tonnie Reimink met 31 stbf pakten dus de te verdelen punten deze keer, afbouwend van tien voor Gerard en één punt voor Tonnie. Bij gelijke stbf punten krijgt men wel het zelfde aantal punten als de collega speler met het zelfde aantal stbf.

Tussen klassement na zes ronden:

Strokeplay, Noël Shannon gaat aan kop met 50 punten, gevolgd door Hans Strijkveen met 45 punten, Jan Hekman uit Ommen staat derde met 29 punten die weer gevolgd wordt door Theo Otten met 26 punten.

Stableford, Hier heeft Freddie Dijk de leiding met 32 punten, Hans Timmerman is tweede met 27 punten. Diny Fransen schoof door naar de derde plaats met 25 punten Wim Harkema en Gerrit Dankelman volgen met 23 punten.