Twenterand

NK dammen categorie B & C van start

Door de redactie

In het clubhuis van damclub Denk en Zet/Witte van Moort in Westerhaar is op maandag 4 februari het NK dammen in de categorieën B en C geopend. Denk en Zet heeft met dit toernooi de primeur. In de ruim honderdjarige geschiedenis van de KNDB stond eenzelfde NK nog nooit op de damkalender.

Ghislaine

Het openingswoord werd verricht door voorzitter Niek Kloppenburg, die de aanwezigen welkom heette. In totaal konden er 38 dammers begroet worden uit alle hoeken van Nederland. Burgemeester Annelies van der Kolk verrichte samen met Koert Meuleman, van hoofdsponsor Meuleman Engineering uit Den Ham, de opening. Opvallende afwezige was de Koninklijke Nederlandse Dambond, die geen afgevaardigde naar Westerhaar kon laten afreizen.

Opvallende deelnemer in de categorie C is wethouder van sport, Mark Paters. Paters werd in de eerste ronde gekoppeld aan Alberto Waterink uit Hoogeveen. Beide heren gelden als favoriet voor het podium in de C-categorie. Thuisfavoriet Bertwin Letteboer, die in september, na een afwezigheid van dik tien jaar weer is begonnen met dammen, werd gekoppeld aan Geert Kleine uit Hoogeveen.

In de B-categorie mocht de organisatie een tweetal dames begroeten. De meervoudig Nederlands kampioen bij de dames, Barbara Graas en de in Londen woonachtige Leonie de Graag. Van beide dames wordt verwacht dat ze hoge ogen gooien in de B-categorie. Thuisfavoriet Alex Noppers werd gekoppeld aan een sterke tegenstander: Dieter van Gortel uit Geleen.

Het volledige programma, alsmede de uitslagen en standen zijn te vinden op de toernooiwebsite: www.nkdammenwesterhaar.nl. Het staat eenieder vrij om deze week eens een kijkje te nemen in het clubgebouw aan de Asterstraat 28 in Westerhaar-Vriezenveensewijk. De ochtendronden beginnen om 10.00 uur en de avondronden (dinsdag en donderdag) beginnen om 18.00 uur.

Ghislaine