Twenterand

Zwemmend Vroomshoop krijgt z'n familieglijbaan

Door de redactie

De in 2017 opgerichte stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop heeft al heel wat acties onder de lokale bevolking en middenstand en bedrijfsleven achter de rug. Tal van voorzieningen zijn inmiddels gerealiseerd op het Aquapark de Zandstuve in Vroomshoop, zoals de aquablauwe stoelen, parasols, schaduwdoeken, een koffievoorziening, een freeplayer op de zonneweide en ga zo maar door. Een zeer korte en uitermate hevige inzamelingsactie zorgde onlangs voor de doorbraak om de ultieme wens van een familieglijbaan te realiseren.

Voorzitter Herman Lutke Veldhuis deed namens zijn bestuur onlangs een oproep in TC Tubantia en het resultaat was verbluffend. Er was € 6.000,00 nodig om de plannen te laten doorgaan, maar in no time kon door vele donaties meer dan € 16.000,00 worden bijgeschreven op de rekening van de stichting. De toezeggingen blijven maar komen en inmiddels is het bedrag van € 20.000,00 gepasseerd. Een grote en gezellige Bingo in een bomvolle theaterzaal van Het Punt bracht op woensdagavond 23 oktober maar liefst € 3.065,00 voor de glijbaan en de andere voorzieningen op.

Particulieren gaven en geven gul en dat geldt ook zeker voor de middenstand en het bedrijfsleven van Vroomshoop, dat in korte tijd op onvoorstelbare wijze over de brug kwam. Het aangenaam getroffen bestuur telt haar zegeningen en ook de centen en vele Euro’s. De voor de familieglijbaan benodigde € 50.000,00 is ook door een landelijke subsidie inmiddels ruimschots behaald. De gemeente Twenterand, eigenaar van het Aquapark De Zandstuve, doet daar hetzelfde bedrag bij, zodat de voor een familieglijbaan benodigde ton op de wal is getrokken.

De alom begeerde familieglijbaan kan nu bij de opening van het nieuwe zwemseizoen in mei 2020 in gebruik genomen worden, dat is zeker. Met de meeropbrengst van de donatie-actie worden nog meer voorzieningen aangebracht en elke gedoneerde Euro wordt in het Aquapark gestoken. Daardoor kan het zwembad in het Zandstuvebos uit 1963 nu helemaal transformeren in een eigentijds Aquapark.

De bestrating rondom het 50 meter bassin wordt voor het eerst sinds 1963 geheel vervangen. Over de blauw-gele glijbaan komt een beschermend doek om zodoende de kwaliteit ervan te behouden. Er wordt binnen het bestuur van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop nu nagedacht over extra voorzieningen naast de familieglijbaan. Verschillende doelgroepen, zoals peuters met hun ouders en de al wat oudere jeugd zijn daarbij in beeld.

De volop geslaagde crowdfunding-actie leerde dat de bevolking, middenstand en het bedrijfsleven van Vroomshoop helemaal achter zijn eigen Aquapark staat. Dat geeft niet alleen de burger moed. Het geeft het bestuur van de stichting Aquapark de Zandstuve Vroomshoop natuurlijk een enorme boost om met volle energie op de ingeslagen weg van verfraaiing van het Aquapark door te gaan.

Erwin_Heuver

Erwin_Heuver