Twenterand

ZorgSaam Twenterand uitstekend bereikbaar

Door de redactie

Ondanks het coronavirus is ZorgSaam Twenterand met haar Zorginformatie¿punten, webservice Helpende Handen, Meldpunt Eenzaamheid, Informatiepunt Vrijwilligerswerk en Belmaatje uitstekend bereikbaar. Dus voor vragen, informatie of voor het bieden van een helpende hand aan een mede-inwoner, neem gerust contact met ZorgSaam Twenterand op.

ZorgSaam Twenterand heeft haar dienstverlening en werkzaamheden aangepast op de huidige situatie. Zo proberen ze deelnemers, bezoekers en vrijwilligers via telefoon en mail te vragen hoe het met hen gaat en vragen we of we nog iets voor hen kunnen betekenen. Ook voor ondersteuning of individuele vragen - bijvoorbeeld dat u geen boodschappen kunt doen, niet zelf kunt koken of u heeft moeite uw dag in te vullen - kunnen inwoners contact opnemen. ZorgSaam Twenterand weet welke hulp er bij u in de buurt te krijgen is.

Zorginformatie¿punten / Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand

De Zorginformatie¿punten zijn hiervoor bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur op de volgende dagen: Vriezenveen, Koningsweg 28, 0546-481450 op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag; Vroomshoop, Oranjeplein 7h, 0546-481460 op maandag, dinsdag en donderdag.

Daarnaast kunt voor algemene vragen of informatie van 9.00 tot 13.00 uur contact met ons opnemen via 0546-481456 of mail: contact@zorgsaamtwenterand.nl. Ook het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur via 0546-481458.

Automaatje is nu Belmaatje

Veel ouderen zitten nu noodgedwongen thuis. Hierdoor hebben ze veel minder sociale contacten dan normaal. Enerzijds omdat familie, buren en mantelzorgers niet op bezoek kunnen komen, maar ook doordat activiteiten niet doorgaan. Veel mensen missen het gezelschap en het maken van een praatje. In deze geïsoleerde weken kunnen ze helaas niet langskomen, maar bellen kan wel. Zodat u met iemand kunt praten als u dat wilt. De ANWB AutoMaatje Twenterand telefoon blijft daarom aan op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur via 06-81878151. Zo wordt AutoMaatje even een belmaatje. De vrijwillige planners zitten voor u klaar, zodat u even met iemand kan praten als u daar behoefte aan heeft.

Helpende Handen Twenterand

Wilt u graag inwoners helpen of u wilt geholpen worden, dan kunt u zich ook aanmelden via de webservice

https://helpendehanden.zorgsaamtwenterand.nl/berichten/vragen/

Seniorenmagazine SproakSaam

De nieuwe (maart)editie van seniorenmagazine SproakSaam, met een oplage van ruim 5.000 exemplaren, wordt dit keer niet huis-aan-huis bezorgd door onze vrijwilligers, omdat het om diverse redenen niet verantwoord is. SproakSaam is niettemin toch te lezen voor een ieder via de website https://www.zorgsaamtwenterand.nl/media/docs/Editie-1-2020-webversie.pdf

Is het voor u niet mogelijk SproakSaam digitaal te raadplegen en wilt u liever een gedrukt exemplaar ontvangen, dank kunt u SproakSaam afhalen bij de Zorginformatie¿punten in Twenterand.

Géén activiteiten en bijeenkomsten tot 1 juni

ZorgSaam Twenterand had eerder al besloten alle groepsactiviteiten, bijeenkomsten en inlopen voor jong en oud stil te leggen tot 1 juni. Het gaat dan bijvoorbeeld om SamenZijn, Eetmee, ontmoetings- en beweegactiviteiten. Zij volgen hiermee de lijn van de overheid.