Twenterand

ZorgSaam Twenterand gaat 'On Tour' deze zomer

Door de redactie

ZorgSaam Twenterand wil de inwoners van Twenterand deze zomer iets extra's bieden. Met 'On Tour' trekt het team van ZorgSaam Twenterand de wijken in om voor jong en oud activiteiten te organiseren.

Deze zomer verloopt anders dan anders. Evenementen zijn afgelast, vakanties gaan niet of in afgezwakte vorm door en een dagje uit is met alle nieuwe regels voor velen eerder gedoe dan vermaak. Maar wat ZorgSaam Twenterand betreft kan er ook een hele hoop wél.

"Kleinschalige activiteiten op buurt of wijkniveau kunnen bijvoorbeeld heel goed georganiseerd worden. Zolang we ons allemaal maar binnen de corona regels bewegen. En een leuke buurtactiviteit brengt ook nog eens gezelligheid en de welverdiende ontspanning met zich mee", legt Sylvia Hollander uit.

Voor iedereen

Met die insteek roept ZorgSaam Twenterand straten, buurten en wijken op om deze zomer een aanvraag te doen voor 'On Tour'. Dit houdt in dat het team van ZorgSaam Twenterand samen met de straat, buurt of wijk gaat kijken welke festiviteit in juli, augustus of september georganiseerd kan worden. Buurt of wijkbewoners bepalen zelf wat leuk en passend is, team 'On Tour' regelt de organisatie. Het gaat om activiteiten voor alle leeftijden, dus voor jong én oud. Wel geldt er een minimum van 6 personen en een maximum van 30 personen.

Voorbeeld activiteiten

Voorbeelden van activiteiten die georganiseerd kunnen worden zijn: een spellencarousel of zeskamp, buurtbingo, een dans- of muziek workshop, een puzzeltocht, schilderen/knutselen, een buurtquiz of een openluchtbioscoop.

Zo werkt het: Vraag in jouw straat, buurt of wijk of er behoefte is aan een activiteit in de maand juli, augustus of september. Bepaal samen of het een activiteit voor kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen of voor een mix van leeftijden moet zijn. Informeer ook wat met leuk vindt om te doen. Lukt het niet om een keuze te maken, dan bedenkt team 'On Tour' een geschikte activiteit. Meld je straat, buurt of wijk vervolgens aan en leg jullie wensen voor via telefoon (0546) 481456 of email contact@zorgsaamtwenterand.nl. Het 'On Tour' team gaat vervolgens met de wensen aan de slag en bedenkt of regelt een passende activiteit. Op de afgesproken datum komt team 'On Tour' langs en organiseert kosteloos de activiteit in jouw straat, buurt of wijk!