Twenterand

Zet Twenterand in bloei

Door de redactie

De natuur op het platteland staat onder druk. Agrarische Natuurvereniging Land&Schap zet zich, in samenwerking met de Groene Loper Twenterand, in om de natuur een handje te helpen door via crowdfunding bloemenranden aan te leggen in de gemeente Twenterand.

Bloemenranden bieden leef- en voedselgebied voor diverse planten en dieren. Bijvoorbeeld voor de bijen. Deze diertjes, belangrijk voor de bestuiving, hebben belang bij bloemenranden als bron voor voedsel en als leefgebied. Ook de patrijs profiteert van de bloemenranden. Patrijzen hebben in het open landschap weinig mogelijkheid om te schuilen. Bloemenranden bieden de patrijs beschutting, broedplaats en voedsel. Bovendien vormen de bloemenranden een verfraaiing van het landschap. Daar genieten wij samen van.

Er lopen al diverse initiatieven maar Land&Schap wil ook een burger- en bedrijveninitiatief starten. Doet u mee? Door te investeren steunt u de biodiversiteit en natuur in uw eigen omgeving en geniet u zelf van een mooi landschap. Met het geld wordt zaad gekocht en worden randen van landbouwpercelen ingezaaid. De boeren ontvangen een vergoeding voor het uit productie nemen van de grond. Investeren kan al vanaf 30 cent per m2 per jaar.

Meer informatie en aanmelden

Lees meer over het project 'Twenterand Bloeit' op www.twenterand.nl/bloeitop. Wilt u ook investeren in de aanleg van bloemenranden, stuur dan een mail met uw naam en uw deelname in aantal m2 naar info@groenelopertwenterand.nl of info@anvlandenschap.nl. De mensen van Groene Loper of Land&Schap nemen dan contact met u op.